Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Dierentuin Burgers' Zoo gaat voetbalclub sponsoren

16-07-2019, 17.30 uur | Reacties

Dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem wordt hoofdsponsor van een voetbalclub. Het logo van de bekende dierentuin prijkt komend seizoen op de uitshirts van Vitesse. Maandag werden de nieuwe shirts onthuld in het bijzijn van onder meer dierentuindirecteur Alex van Hooff en Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem.

Naast Burgers' Zoo heeft ook het Nederlands Openluchtmuseum zich als hoofdsponsor verbonden aan de Eredivisie-club, maar dan voor de thuisduels. Op zowel de uit- als thuisshirts staat de slogan "Dagje uit in Arnhem".


ZIE OOK: Ouwehands Dierenpark sponsort voetbalclub N.E.C.

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond, een veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vitesse besteedt daar regelmatig aandacht aan. Dat was voor Burgers' Zoo-directeur Van Hooff één van de redenen om de samenwerking aan te gaan.

Arnhemse iconen
"De oorlog, maar zeker de Slag om Arnhem heeft een heel grote invloed gehad op Arnhem en ook de twee dagattracties", laat hij weten. "75 jaar later zijn we trots op de regio en dat vieren we met elkaar. Drie Arnhemse iconen slaan op deze manier de handen in één."

Het komt vaker voor dat dagattracties een voetbalclub sponsoren. In de jaren tachtig was de Efteling de eerste shirtsponsor van de Eredivisie, toen bij Sparta Rotterdam. Roda JC liet zich jarenlang sponsoren door Toverland. Onlangs ging Ouwehands Dierenpark een samenwerking aan met N.E.C. Nijmegen.ZIE OOK: Video van gorilla's in Burgers' Zoo gaat de wereld over

Reacties