Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Space Shot in Walibi Holland blijft voorlopig dicht

17-07-2019, 18.07 uur

Er zijn problemen bij de Space Shot in Walibi Holland. De zestig meter hoge vrijevaltoren staat al geruime tijd stil vanwege een technisch defect. Er moet een onderdeel vervangen worden, vertelt een woordvoerder aan Looopings. "We weten helaas niet hoelang het gaat duren", zegt hij.

Naar verluidt zijn er problemen met de apparatuur die meet hoeveel kilo de passagiers wegen. Op die manier wordt duidelijk met hoeveel kracht een bakje omhoog gelanceerd moet worden. "Met een beetje geluk is het onderdeel binnen enkele dagen binnen", aldus de voorlichter. "In het ergste geval gaat het lang duren."

De Space Shot, gebouwd door de firma S&S Sansei, opende in 1998. De topsnelheid bedraagt 85 kilometer per uur.

Sinds begin dit seizoen zijn de stoeltjes uitgerust met een extra veiligheidsgordel. Die kwam bovenop de bestaande gordel en de veiligheidsbeugel.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be