Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur biedt zelf karretje van Bob aan op Marktplaats

15-07-2019, 13.22 uur

Niemand minder dan Efteling-directeur Fons Jurgens verkoopt een karretje van de Bob. De Efteling-baas biedt een voertuig van de beroemde bobsleebaan aan op veilingsite Marktplaats. De advertentie is authentiek, bevestigt een woordvoerster van het attractiepark aan Looopings.

De Bob in de Efteling wordt komend najaar na bijna 35 dienstjaren gesloopt. "Dat is een mooie gelegenheid om de boel eens op te ruimen", schrijft directeur Jurgens in de advertentie. "Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van deze Efteling-bobslee. Het is zonde om weg te gooien."

De zespersoons bobslee van 4,3 meter lang en 1,6 meter breed is "goed ingereden", staat in de beschrijving. "Heeft lichte gebruikerssporen. Afgelopen maand nog gekeurd. Bestuurder hoeft geen Bob te zijn of te heten. Exclusief: bijpassende Duitse schlagermuziek." De hoogste bieder mag het 1080 kilo wegende gevaarte een nieuwe plek geven.

Laatste dag
Jurgens zal er zelf niet rijker van worden: de opbrengst gaat naar het goede doel. Het bedrag komt ten goede aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun familie. De 'levering' vindt plaats na zondag 1 september 2019. Dat is de laatste reguliere openingsdag van de iconische attractie.

Naast het karretje biedt de Efteling-directeur ook een elandhoofd en enkele hoedjes aan op Marktplaats. De Tiroler-hoedjes werden in de jaren tachtig door de allereerste medewerkers van de Bob gedragen. De eland hing jarenlang in het kantoor van Jurgens.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be