Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dierenactivisten verstoren dolfijnenshow in Dolfinarium Harderwijk

13-07-2019, 22.27 uur

Drie dierenactivisten hebben vanmiddag de dolfijnenshow in het Dolfinarium verstoord. Tijdens de voorstelling van 12.00 uur sprong het drietal naar voren met spandoeken. Vervolgens moest de show stilgelegd worden, bevestigt parkmanager Alex Tiebot aan Looopings.

Het gaat om de show Aqua Bella, sinds 2013 te zien in het DolfijndoMijn. "De voorstelling kon snel worden hervat, al na enkele minuten", vertelt hij. "Het Dolfinarium betreurt deze manier van actievoeren."

De activisten, die tegen het houden van dolfijnen in gevangenschap zijn, werden uit het park verwijderd en overgedragen aan de politie. Enkele uren later zijn ze weer vrijgelaten. Ze horen bij de Duitse organisatie Save the Ocean. Op YouTube verscheen een video van hun actie.

Opblaasdolfijn
Het Harderwijkse dierenpark is vaker het doelwit van protestacties. In mei stonden er nog tientallen demonstranten voor de ingang. Vorige maand liet iemand een opblaasdolfijn achter in een wc-pot, bij wijze van protest.Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be