Phantasialand

Phantasialand laat bezoekers 100 euro betalen als ze entreekaart kwijtraken

12-07-2019, 14:16 uur | Reacties

Phantasialand kan boetes uitdelen aan bezoekers die hun entreekaartje zijn kwijtgeraakt. Die opvallende bepaling is opgenomen in het officiële reglement van het Duitse attractiepark. Wie zijn of haar toegangsbewijs tijdens een bezoek niet meer kan tonen, moet ter plekke 100 euro afrekenen.

"De bezoeker is verplicht de entreekaart op verzoek van het personeel te tonen", staat in de voorwaarden. Tot zover niets ongebruikelijks. Daarna volgt echter: "Wie niet in het bezit is van een geldig entreebewijs, is verplicht een eenmalige vergoeding van 100 euro te betalen." Dat bedrag komt dan bovenop de entreeprijs van 51,50 euro.


ZIE OOK: Entreeprijs Phantasialand verhoogd naar 51,50 euro per persoon

Andere grote Europese pretparken hebben ook in het reglement opgenomen dat een ticket op verzoek getoond moet worden, maar van boetes is normaal gesproken geen sprake.

Inruilen
Wat de regeling in Phantasialand extra merkwaardig maakt, is dat het park regelmatig acties heeft waarbij bezoekers hun kaartje moeten inleveren. Ze kunnen hun ticket dan bij een kraampje in het park inruilen voor een gratis ticket, geldig op een andere dag. In theorie zijn de bezoekers die daar gebruik van maken dus in overtreding van het parkreglement.

De clausule geldt al langer, maar kwam tot nu toe nooit in de publiciteit. Het is niet bekend of er de afgelopen jaren daadwerkelijk boetes zijn uitgedeeld. Phantasialand is niet bereikbaar voor commentaar.

ZIE OOK: Phantasialand dreigt met parkverbod bij Nederlandse youtuber

Reacties