Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Emerald Park

Klagende buren krijgen gelijk: bouw van twee achtbanen gaat niet door

11-07-2019, 18.36 uur

De bouw van twee achtbanen in een Iers pretpark gaat niet door. Attractiepark Tayto Park was van plan om 14 miljoen euro te investeren in twee spectaculaire stalen rollercoasters. Omwonenden vreesden echter voor geluidsoverlast door schreeuwende passagiers.

Deze week heeft de gemeente besloten dat de klagende buurtbewoners, die ruim vierhonderd meter verderop wonen, gelijk krijgen. Uit onderzoek zou blijken dat de bestaande houten achtbaan Cú Chulainn al voor een hoop gegil en geschreeuw zorgt in de omgeving. De nieuwe attracties zouden de overlast verergeren.

De geplande achtbanen hadden allebei gebouwd moeten worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het gaat om een 31 meter hoge suspended thrill coaster - uniek in Europa - en een family boomerang coaster, vergelijkbaar met Tweestryd in Wildlands en Raik in Phantasialand.

Teleurgesteld
De komst van de twee rollercoasters had moeten zorgen voor een flinke stijging van de bezoekersaantallen. Volgens het management is het toevoegen van grote nieuwe attracties noodzakelijk om te kunnen overleven als pretpark. Men is "zeer teleurgesteld" door beslissing, staat in een verklaring. Er wordt nog nagedacht over eventuele vervolgstappen.





Meer Emerald Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be