Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Luchtfoto toont spectaculaire flying coaster Phantasialand van bovenaf

10-07-2019, 15.58 uur

Een unieke luchtfoto brengt de nieuwe flying coaster van Phantasialand op een bijzondere manier in beeld. Van bovenaf oogt de lanceerachtbaan F.L.Y. als een wirwar van bordeauxrode rail, met een groot aantal scherpe bochten en inversies. Passagiers vliegen straks door tunnels en gebouwen heen.

Dat het project omgeven is door raadsels, maakt de bewuste luchtfoto extra waardevol. Hoe de foto gemaakt is en door wie, is niet duidelijk. De afbeelding verscheen onder meer op het Britse pretparkforum Coasterforce.

Het lanceergedeelte is duidelijk zichtbaar. Enkele decorstukken staan al op hun plek. Sinds april is de baan compleet. De nieuwe attractie bevindt zich tussen de hoofdingang van het overdekte themadeel Wuze Town.

Hotel
F.L.Y. hoort bij het nieuwe steampunk-themagebied Rookburgh, waar ook een hotel wordt gebouwd. Het openingsjaar is nog niet bekendgemaakt, maar 2020 lijkt zeer aannemelijk. Tot nu toe heeft het Duitse pretpark alleen aangekondigd dat F.L.Y. de langste flying coaster ter wereld wordt en de eerste met een lancering.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be