Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kopie van Efteling-beeld duikt op in kermisattractie

11-07-2019, 12.01 uur | ReactiesFoto: ThePatrickRH

In een Nederlandse kermisattractie is een opmerkelijk Efteling-figuur te vinden. Wie een ritje maakt in de kermisdarkride Fun Factory komt een kopie tegen van een Holle Bolle Gijs uit het sprookjespark. Het gaat om Nijltje in het Teiltje, een badderend paars nijlpaard dat om papier vraagt in de Efteling-speeltuin Kleuterhof.

Fun Factory bestaat uit verschillende vrolijke scènes waar kermisbezoekers in een karretje doorheen rijden. Een overkoepelend thema ontbreekt. In één van de ruimtes duikt het Efteling-nijlpaard op.


ZIE OOK: Efteling-attractie Carnaval Festival duurt stuk langer na opknapbeurt

De maker van het sculptuur heeft duidelijk goed naar het originele beeld gekeken. Niet alleen het dier, maar ook de tegelvloer en de sierlijke pootjes onder de badkuip komen overeen. Zelfs een rond roostertje in de achtergrond, dat in de Efteling gebruikt wordt om geluiden af te spelen, ontbreekt niet.

Dubbelganger
De Efteling was niet op de hoogte van het bestaan van de dubbelganger, vertelt een woordvoerder aan Looopings. Worden er auteursrechten mee geschonden? "We gaan ernaar kijken", luidt de reactie.

Nijltje in het Teiltje werd bedacht door wijlen Efteling-ontwerper Henny Knoet. Hij sprak ook de bijbehorende stem in. Het nijlpaard is sinds 2002 in het attractiepark te vinden. Wie de kermiskopie gemaakt heeft, is niet bekend. De Fun Factory stond dit jaar al op kermissen in onder meer Rotterdam, Dordrecht en Best.

ZIE OOK: Efteling vereerd door plagiaat in Chinees pretpark

Reacties