Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Unieke beelden in documentaire over achtbaan Parc Astérix

10-07-2019, 19.52 uur | Reacties

In een nieuwe documentaire over een achtbaan in Parc Astérix komen unieke beelden voorbij. Het Franse pretpark gunde enkele fans een blik achter de schermen bij de veertig meter hoge inverted coaster OzIris. Dat resulteerde in een professionele 23 minuten durende videoreportage.

Technicus Frédéric Godefroy laat uitgebreid zien wat erbij komt kijken om de attractie op te starten en te onderhouden. De filmmakers mochten daarvoor filmen op plaatsen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Verder vertelt projectleider Benoit Spriet waarom Parc Astérix destijds voor de hangende achtbaan gekozen heeft.

De documentaire, die eind vorige maand in première ging op het YouTube-kanaal Coaster World, is inmiddels al enkele tienduizenden keren bekeken. Er wordt Frans in gesproken, maar via de YouTube-app en -website zijn Engelse ondertitels te activeren.

Infrastructuur
OzIris opende in 2012. De sensationele coaster van fabrikant Bolliger & Mabillard haalt een topsnelheid van meer dan 90 kilometer per uur. Het hele project kostte 21 miljoen euro, waarvan 9,8 miljoen euro bestemd was voor de achtbaan zelf. De rest van het bedrag werd besteed aan de infrastructuur en het thema.Meer Parc Astérix
Reacties