Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Unieke beelden in documentaire over achtbaan Parc Astérix

10-07-2019, 19.52 uur

In een nieuwe documentaire over een achtbaan in Parc Astérix komen unieke beelden voorbij. Het Franse pretpark gunde enkele fans een blik achter de schermen bij de veertig meter hoge inverted coaster OzIris. Dat resulteerde in een professionele 23 minuten durende videoreportage.

Technicus Frédéric Godefroy laat uitgebreid zien wat erbij komt kijken om de attractie op te starten en te onderhouden. De filmmakers mochten daarvoor filmen op plaatsen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Verder vertelt projectleider Benoit Spriet waarom Parc Astérix destijds voor de hangende achtbaan gekozen heeft.

De documentaire, die eind vorige maand in première ging op het YouTube-kanaal Coaster World, is inmiddels al enkele tienduizenden keren bekeken. Er wordt Frans in gesproken, maar via de YouTube-app en -website zijn Engelse ondertitels te activeren.

Infrastructuur
OzIris opende in 2012. De sensationele coaster van fabrikant Bolliger & Mabillard haalt een topsnelheid van meer dan 90 kilometer per uur. Het hele project kostte 21 miljoen euro, waarvan 9,8 miljoen euro bestemd was voor de achtbaan zelf. De rest van het bedrag werd besteed aan de infrastructuur en het thema.



Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be