Disneyland Paris

Disneyland Paris roept Toy Story-knuffels terug vanwege veiligheidsrisico

09-07-2019, 11.11 uur | Reacties

Toy Story-knuffels uit Disneyland Paris blijken niet veilig te zijn. Wie in april of mei een Forky-knuffel gekocht heeft in de Disney-parken, moet die terugbrengen of opsturen. Disney heeft namelijk ontdekt dat delen van de plastic ogen los kunnen komen. Dat kan een verstikkingsgevaar opleveren voor kinderen jongeren dan 3 jaar.

"Bezoekers worden verzocht het product niet langer te gebruiken", staat in een verklaring. Wie het product terugbrengt naar de winkel of opstuurt naar Disneyland Paris, krijgt het aankoopbedrag terug. "We verontschuldigen ons voor het aan deze terugroepactie verbonden ongemak."


ZIE OOK: Disneyland Paris verwelkomt personages uit nieuwe Toy Story-film

Het gaat om een vrijwillige terugroepactie. Dat betekent dat Disney niet door de autoriteiten gedwongen werd om het product uit de schappen te halen.

Afval
Forky is één van de nieuwe personages in de animatiefilm Toy Story 4, die nu in de bioscopen draait. Ironisch genoeg beschouwt hij zichzelf als afval.

In de Disney-parken zijn nog wel plastic Forky-poppetjes verkrijgbaar. Die voldoen wel aan de veiligheidseisen.ZIE OOK: Disneyland Paris roept knuffels terug vanwege chemische stof

Reacties