Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris roept Toy Story-knuffels terug vanwege veiligheidsrisico

09-07-2019, 11.11 uur

Toy Story-knuffels uit Disneyland Paris blijken niet veilig te zijn. Wie in april of mei een Forky-knuffel gekocht heeft in de Disney-parken, moet die terugbrengen of opsturen. Disney heeft namelijk ontdekt dat delen van de plastic ogen los kunnen komen. Dat kan een verstikkingsgevaar opleveren voor kinderen jongeren dan 3 jaar.

"Bezoekers worden verzocht het product niet langer te gebruiken", staat in een verklaring. Wie het product terugbrengt naar de winkel of opstuurt naar Disneyland Paris, krijgt het aankoopbedrag terug. "We verontschuldigen ons voor het aan deze terugroepactie verbonden ongemak."

Het gaat om een vrijwillige terugroepactie. Dat betekent dat Disney niet door de autoriteiten gedwongen werd om het product uit de schappen te halen.

Afval
Forky is één van de nieuwe personages in de animatiefilm Toy Story 4, die nu in de bioscopen draait. Ironisch genoeg beschouwt hij zichzelf als afval.

In de Disney-parken zijn nog wel plastic Forky-poppetjes verkrijgbaar. Die voldoen wel aan de veiligheidseisen.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be