Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort opent mini-attractie: vliegen over de savanne

15-07-2019, 16.32 uur

In DierenPark Amersfoort is het nu mogelijk om over de dieren heen te 'vliegen'. Afgelopen weekend opende de nieuwe mini-attractie De Ooievaart, een rollglider. Bezoekers zweven in een tuigje langs de bomen, over de Afrikaanse savanne. Daarbij kunnen ze oog in oog komen te staan met onder meer giraffen en zebra's.

De vlucht symboliseert de trektocht van Nederland naar Afrika die ooievaars elk jaar maken, op zoek naar voedsel. "Daarom start je in een oud-Hollands landschap en eindig je in het Afrikaanse gedeelte", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Bij de ingang van de nieuwe attractie leven ook echt ooievaars. "Dit zijn ooievaars die niet meer kunnen vliegen, bijvoorbeeld door een ongeluk dat ze hebben gehad. Wij hebben deze dieren opgevangen."

Capaciteit
Vanwege de beperkte capaciteit kost een vlucht 1 euro per persoon. De vliegbeleving is geschikt voor personen van 0.95 tot 2.00 meter. Er geldt een maximaal gewicht van 140 kilo. "We vinden het belangrijk om kinderen met doe-belevingen te betrekken bij de dieren", zegt de voorlichtster. "In die zin is De Ooievaart een mooie aanvulling op de klimroute die door het park loopt."

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be