DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort opent mini-attractie: vliegen over de savanne

15-07-2019, 16.32 uur | Reacties

In DierenPark Amersfoort is het nu mogelijk om over de dieren heen te 'vliegen'. Afgelopen weekend opende de nieuwe mini-attractie Ooievaart, een rollglider. Bezoekers zweven in een tuigje langs de bomen, over de Afrikaanse savanne. Daarbij kunnen ze oog in oog komen te staan met onder meer giraffes en zebra's.

De vlucht symboliseert de trektocht van Nederland naar Afrika die ooievaars elk jaar maken, op zoek naar voedsel. "Daarom start je in een oud-Hollands landschap en eindig je in het Afrikaanse gedeelte", vertelt een woordvoerster aan Looopings.


ZIE OOK: Nieuwe diersoorten op savanne DierenPark Amersfoort

Bij de ingang van de nieuwe attractie leven ook echt ooievaars. "Dit zijn ooievaars die niet meer kunnen vliegen, bijvoorbeeld door een ongeluk dat ze hebben gehad. Wij hebben deze dieren opgevangen."

Capaciteit
Vanwege de beperkte capaciteit kost een vlucht 1 euro per persoon. De vliegbeleving is geschikt voor personen van 0.95 tot 2.00 meter. Er geldt een maximaal gewicht van 140 kilo. "We vinden het belangrijk om kinderen met doe-belevingen te betrekken bij de dieren", zegt de voorlichtster. "In die zin is de Ooievaart een mooie aanvulling op de klimroute die door het park loopt."

ZIE OOK: Attractiepark Slagharen start seizoen met nieuwe attractie

Reacties