Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Rokende vulkanen en brullende dino's: Plopsaland opent DinoSplash

06-07-2019, 21.21 uur

Een populaire attractie in Plopsaland De Panne heeft een enorme gedaantewisseling ondergaan. De klassieke waterbaan De Boomstammetjes werd de afgelopen maanden omgebouwd tot DinoSplash, met rokende vulkanen en lavastromen. Langs de baan staan verschillende dinosaurussen.

Hoewel de 5 miljoen euro kostende opknapbeurt pas volgend jaar helemaal afgerond is, kunnen bezoekers de attractie vanaf deze maand wel alvast uitproberen. De komende periode worden nog dino's en andere decorstukken toegevoegd. Veel dino's moeten ook gaan bewegen. De officiële opening staat gepland voor het voorjaar van 2020.

De waterbaan opende in 1989 met een kasteelthema, destijds onder de naam Splash. Later werd de naam Het Kasteel van Koning Samson gehanteerd. De afgelopen jaren ging de attractie door het leven als De Boomstammetjes. Afgelopen winter zijn alle kasteeldecoraties gesloopt.

Studio 100
Plopsaland koos bewust voor een universeel thema dat niet draait om een figuurtje van moederbedrijf Studio 100. "Dino's zijn tijdloos en heel populair", zei Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof daar eerder over.Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be