Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert afscheidsnummer voor sluiting van Bob

05-07-2019, 16.48 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling neemt op toepasselijke wijze afscheid van de Bob. Deze zomer is de iconische bobsleebaan uit 1985 voor de allerlaatste keer geopend. Daarna wordt de attractie gesloopt. Speciaal voor de sluiting kwam er een heus afscheidsnummer, gezongen door niemand minder dan volkszanger Jürgen Freilich.

Freilich - een typetje van entertainer René Peters - treedt al ruim tien jaar lang regelmatig op naast de bobbaan. Hij brengt het nieuwe nummer in juli en augustus elke vrijdag- en zaterdagavond ten gehore op het Steenbokplein. Sinds vanmiddag is het nummer ook op YouTube te vinden.

Het refrein gaat als volgt: "Dag mooie Bob, je bracht ons zonneschijn. Want het was top, plezier voor groot en klein. Ik laat je gaan - en dat na zoveel jaar. Dag mooie baan, we moeten uit elkaar. Dag mooie baan, dit voelt een beetje raar."

Vervanger
De exacte sluitingsdatum van de Bob is nog niet bekendgemaakt. In het voorjaar van 2020 opent de vervanger: de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be