Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert afscheidsnummer voor sluiting van Bob

05-07-2019, 16.48 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

De Efteling neemt op toepasselijke wijze afscheid van de Bob. Deze zomer is de iconische bobsleebaan uit 1985 voor de allerlaatste keer geopend. Daarna wordt de attractie gesloopt. Speciaal voor de sluiting kwam er een heus afscheidsnummer, gezongen door niemand minder dan volkszanger Jürgen Freilich.

Freilich - een typetje van entertainer René Peters - treedt al ruim tien jaar lang regelmatig op naast de bobbaan. Hij brengt het nieuwe nummer in juli en augustus elke vrijdag- en zaterdagavond ten gehore op het Steenbokplein. Sinds vanmiddag is het nummer ook op YouTube te vinden.

Het refrein gaat als volgt: "Dag mooie Bob, je bracht ons zonneschijn. Want het was top, plezier voor groot en klein. Ik laat je gaan - en dat na zoveel jaar. Dag mooie baan, we moeten uit elkaar. Dag mooie baan, dit voelt een beetje raar."

Vervanger
De exacte sluitingsdatum van de Bob is nog niet bekendgemaakt. In het voorjaar van 2020 opent de vervanger: de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro.Meer Efteling