Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Scandinavisch dorp in Europa-Park opnieuw opgebouwd na brand

08-07-2019, 15.32 uur | Reacties

Bezoekers van Europa-Park kunnen sinds afgelopen weekend weer een wandeling maken door het Scandinavische dorp. Zes weken later dan gepland is het Scandinavische themagebied in het attractiepark weer volledig toegankelijk. Ruim een jaar geleden werd het parkdeel grotendeels verwoest door een brand.

Europa-Park heeft alles op alles gezet om het gebied zo snel mogelijk opnieuw op te bouwen. Eigenlijk had de heropening op vrijdag 24 mei plaats moeten vinden. Die datum werd niet gehaald. Daarna werd vrijdag 5 juli genoemd als openingsdatum. Uiteindelijk moesten bezoekers tot zaterdag 6 juli geduld hebben. Halverwege juni opende wel alvast ijssalon Is Huset.

"In nieuwe frisse kleuren stralen de typisch Scandinavische gevels je weer tegemoet", laat het Duitse pretpark weten. Ook het populaire Fjord Restaurant keerde terug. De twee attracties in het themadeel - wildwaterbaan Fjord Rafting en schommelschip Vindjammer - zijn na de brand gewoon geopend gebleven.

Darkride
De officiƫle openingsceremonie van het Scandinavische dorp volgt op dinsdag 23 juli. In het najaar heeft Europa-Park nog een extra verrassing in petto. Dan opent in de kelder van het gebied een kleinschalige darkride Snorri Touren. In 2020 volgt de terugkeer van de attractie Piraten in Batavia, ook getroffen door de brand.

Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be