Walibi Holland

Walibi-bezoekers mogen beugel van nieuwe achtbaan niet zelf sluiten

03-07-2019, 17:24 uur | Reacties

Walibi Holland hanteert een bijzonder controlesysteem bij de nieuwe achtbaan Untamed. Wie een ritje in de rollercoaster wil maken, mag de veiligheidsbeugel niet zelf sluiten. Dat mogen alleen personeelsleden doen. In het station krijgen bezoekers expliciet de opdracht om de beugel niet aan te raken.

Als dat toch gebeurt, moet de beugel handmatig weer worden geopend door medewerkers. Untamed is daarmee de enige achtbaan in de Benelux waarbij het verboden is om de beugel zelf te sluiten. Dat zorgt af en toe voor verwarring bij passagiers.


ZIE OOK: Video: Walibi-achtbaan Untamed geopend met vuurwerk

Een woordvoerder van Walibi legt uit waar de regel vandaan komt. "Untamed heeft zowel veiligheidsriemen als heupbeugels. Als de beugel gesloten is, kunnen onze medewerkers niet meer zien of de riem goed dicht is." Walibi's mega coaster Goliath heeft ook riemen. "Maar die kunnen vanuit de zijkant gecheckt worden, als de beugels al dicht zijn. Dat lukt niet bij de dichte kuipstoeltjes van Untamed."

Omroepbericht
Ondanks de extra handeling is het pretpark tevreden over de capaciteit van de nieuwe achtbaan. "Het loopt goed door", zegt de voorlichter. Een omroepbericht in het station informeert bezoekers over de opvallende regel. "Daardoor gaat het nu gestroomlijnd."

Untamed werd maandag officieel geopend. Sindsdien was de achtbaan enkele keren kort buiten gebruik vanwege technische storingen. Er traden geen grote problemen op. De wachttijd bedroeg de afgelopen dagen gemiddeld zo'n dertig minuten.

ZIE OOK: Dit is de tv-commercial van de nieuwe Walibi-achtbaan Untamed

Reacties