Azur Park

Dodelijk achtbaanongeluk: man wordt geraakt door karretje

03-07-2019, 13:02 uur | Reacties

Een Frans pretpark rouwt om de dood van een 35-jarige medewerker. De man was zaterdagavond aan het werk bij de achtbaan Crazy Mouse in attractiepark Azur Park, een soort permanente kermis. Toen een bezoeker een petje had verloren tijdens een ritje, bood het personeelslid aan om het verloren voorwerp te pakken.

Hij deed dat zonder de attractie stil te zetten. Vervolgens werd de man geraakt door een achthonderd kilo wegend karretje, dat met zo'n 60 kilometer per uur tegen hem aan botste. Er zaten toen geen mensen in de attractie.


ZIE OOK: Bizar ongeluk op Franse kermis: medewerker geëlektrokuteerd

Het slachtoffer, afkomstig uit Roemenië, is met een ernstige hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij bezweek daar uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Maart
De man werkte sinds maart voor het park. Volgens de eigenaren van Azur Park kwam zo'n ernstig ongeluk nog niet eerder voor sinds de opening in 1968. Onderzoek moet uitwijzen wat de medewerker bezielde toen hij op de achtbaan klom.

Op vrijdag vond er ook al een dodelijk ongeluk plaats met een attractie in Zuid-Frankrijk. Toen werd een kermismedewerker geëlektrocuteerd.

ZIE OOK: Medewerker overleden bij achtbaanongeluk in Frankrijk

Reacties