Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Azur Park

Dodelijk achtbaanongeluk: man wordt geraakt door karretje

03-07-2019, 13.02 uur

Een Frans pretpark rouwt om de dood van een 35-jarige medewerker. De man was zaterdagavond aan het werk bij de achtbaan Crazy Mouse in attractiepark Azur Park, een soort permanente kermis. Toen een bezoeker een petje had verloren tijdens een ritje, bood het personeelslid aan om het verloren voorwerp te pakken.

Hij deed dat zonder de attractie stil te zetten. Vervolgens werd de man geraakt door een achthonderd kilo wegend karretje, dat met zo'n 60 kilometer per uur tegen hem aan botste. Er zaten toen geen mensen in de attractie.

Het slachtoffer, afkomstig uit Roemenië, is met een ernstige hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij bezweek daar uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Maart
De man werkte sinds maart voor het park. Volgens de eigenaren van Azur Park kwam zo'n ernstig ongeluk nog niet eerder voor sinds de opening in 1968. Onderzoek moet uitwijzen wat de medewerker bezielde toen hij op de achtbaan klom.

Op vrijdag vond er ook al een dodelijk ongeluk plaats met een attractie in Zuid-Frankrijk. Toen werd een kermismedewerker geëlektrocuteerd.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be