Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

School boos op Walibi: 'Leerlingen uur opgesloten door beveiliging'

29-06-2019, 10.59 uur

Een Belgische middelbare school is boos op Walibi Belgium. Volgens docenten van Atheneum Schoten zijn acht jongens van 15 en 16 jaar afgelopen maandag onterecht een uur lang opgesloten geweest in het pretpark. De leerlingen waren op schoolreisje toen beveiligers hen sommeerden om mee te komen.

De bewakers, die naar verluidt alleen Frans spraken, beweerden dat de scholieren meisjes hadden betast in de rij voor de boomstambaan Flash Back. Bewijs hadden ze niet. "Alle acht leerlingen werden opgesloten in een warme kamer van twee bij drie meter", vertelt een leerkracht aan nieuwssite Het Laatste Nieuws. "Ze mochten niemand bellen."

Na een uur zijn de tieners het park uit gestuurd. "Radeloos vonden we hen terug op de parking." Volgens de school zijn de jongens onschuldig. "Het zijn drukke en luide pubers, maar zeker geen slechte gasten." Rond 14.00 uur is de volledige schoolklas weer naar huis gegaan.

Onderzoek
Walibi Belgium onderzoekt de zaak. "Dat doen we in samenwerking met het externe veiligheidsbedrijf", aldus een woordvoerster.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be