Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Nieuwe muziek voor legendarische achtbaan in Engeland

09-09-2019, 14.45 uur

Eén van de meest iconische achtbanen in Engeland heeft een eigen soundtrack gekregen. Sinds kort draait er speciaal gecomponeerde muziek bij de ruim 71 meter hoge rollercoaster The Big One in het Britse pretpark Blackpool Pleasure Beach. Inmiddels is de muziek ook online te beluisteren.

Blackpool Pleasure Beach deed een beroep op componist Glenn Robertson, bekend als The Notable Stranger. Hij componeerde eerder al de soundtrack van de lanceerachtbaan Icon, geopend in 2018. Voor The Big One creëerde hij een ruim tien minuten durend nummer dat te horen is in de wachtrij en het station van de coaster.

"De muziek weerspiegelt de spanning en opwinding van de rit", laat een woordvoerder aan Looopings weten. Op de achtergrond klinkt een computerstem die enkele statistieken van de attractie opsomt. Ook voormalig pretparkdirecteur Geoffrey Thompson, in 1994 verantwoordelijk voor de komst van The Big One, wordt genoemd.

Download
Het nummer is nu te downloaden via iTunes (1,49 euro) en Google Play (0,99 euro).

Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be