Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam: van statische beelden naar interactieve animatronics

27-06-2019, 16:23 uur | Reacties

Madame Tussauds in Amsterdam gaat met de tijd mee. Het beroemde wassenbeeldenmuseum wil in de toekomst ook inzetten op bewegende figuren. Deze week werd een eerste exemplaar onthuld. Kickbokser Rico Verhoeven kreeg zijn eigen interactieve animatronic.

Het beeld van Verhoeven werd gemaakt van siliconen in plaats van was. "De siliconenhuid kan bewegen door een constructie van onderling beweegbare mechanismen", legt een woordvoerster uit. Camera's in de ogen zorgen voor gezichtsherkenning, waardoor de robot bezoekers voortdurend kan volgen. Hij knippert ook met zijn ogen.


ZIE OOK: Edwin Evers schrikt van eigen Madame Tussauds-hoofd

De vestiging in Amsterdam is de eerste Europese locatie van Madame Tussauds waar een beeld met deze techniek te zien is. "We bevinden ons nog in een testfase, maar het is zeker de bedoeling om meer interactieve animatronics neer te zetten. Waar we vroeger een statisch wassenbeeldenmuseum waren, worden we nu steeds interactiever."

Prijziger
Het bouwen van een robot is wel een stuk prijziger dan het vervaardigen van een normaal wassenbeeld. "Dus de aankomende beelden zullen niet allemaal kunnen bewegen."ZIE OOK: Wereldprimeur: Ariana Grande in Madame Tussauds Amsterdam

Reacties