Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam: van statische beelden naar interactieve animatronics

27-06-2019, 16.23 uur

Madame Tussauds in Amsterdam gaat met de tijd mee. Het beroemde wassenbeeldenmuseum wil in de toekomst ook inzetten op bewegende figuren. Deze week werd een eerste exemplaar onthuld. Kickbokser Rico Verhoeven kreeg zijn eigen interactieve animatronic.

Het beeld van Verhoeven werd gemaakt van siliconen in plaats van was. "De siliconenhuid kan bewegen door een constructie van onderling beweegbare mechanismen", legt een woordvoerster uit. Camera's in de ogen zorgen voor gezichtsherkenning, waardoor de robot bezoekers voortdurend kan volgen. Hij knippert ook met zijn ogen.

De vestiging in Amsterdam is de eerste Europese locatie van Madame Tussauds waar een beeld met deze techniek te zien is. "We bevinden ons nog in een testfase, maar het is zeker de bedoeling om meer interactieve animatronics neer te zetten. Waar we vroeger een statisch wassenbeeldenmuseum waren, worden we nu steeds interactiever."

Prijziger
Het bouwen van een robot is wel een stuk prijziger dan het vervaardigen van een normaal wassen beeld. "Dus de aankomende beelden zullen niet allemaal kunnen bewegen."



Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be