Efteling

Videoserie: achter de schermen bij nieuw Efteling-sprookje

27-06-2019, 11.16 uur | Reacties

Een videoreeks op YouTube geeft een blik achter de schermen bij de bouw van een nieuw sprookje in de Efteling. Sinds afgelopen najaar wordt in het Sprookjesbos gewerkt aan het sprookje van De Zes Zwanen. De vijfdelige making-of-serie laat zien wat daarbij komt kijken.

Voor de presentatie werd actrice Marlijn Weerdenburg ingeschakeld. Zij brengt niet alleen de werkzaamheden in beeld, maar gaat eveneens op zoek naar de oorsprong van sprookjes in het algemeen en De Zes Zwanen in het bijzonder.


ZIE OOK: Efteling-ontwerper onthult plannen voor nieuw sprookje De Zes Zwanen

In de eerste aflevering komt ontwerper Sander de Bruijn uitgebreid aan het woord. Hij laat tussen neus en lippen door ook een nieuw ontwerp van het interieur zien.De Zes Zwanen, gelegen aan het Herautenplein, gaat komend najaar open. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Vorige maand werd het hoogste punt bereikt. De bouw kost 2,5 miljoen euro. Naast een klassiek sprookjestafereel ontwikkelt de Efteling ook een bijbehorende mini-attractie, namelijk een vaartochtje voor de jongste bezoekers.ZIE OOK: Hoogste punt van nieuw Efteling-sprookje De Zes Zwanen bereikt

Reacties