Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Directie Europa-Park strijdt voor betere treinverbinding

25-06-2019, 19.04 uur | Reacties

De directie van Europa-Park wil dat er zo snel mogelijk een efficiënte treinverbinding richting het pretpark komt. Nu is het grootste attractiepark van Duitsland niet bereikbaar met een hogesnelheidstrein. Eigenaar Roland Mack en zijn zoon Thomas Mack eisen dat daar zo snel mogelijk verandering in komt.

De familie Mack vraagt al jaren om een betere spoorverbinding richting Europa-Park. Het geduld raakt op. "Er zijn tot nu toe geen positieve ontwikkelingen", zegt de eigenaar. "Iedereen heeft het over klimaatverandering, maar wij komen niet verder met een project dat heel belangrijk is voor het milieu. Daar leggen wij ons niet bij neer."

De pretparkdirectie regelde daarom een topoverleg met managers van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn in Berlijn. Volgens Roland Mack zijn jaarlijks tweeënhalf miljoen bezoekers bereid om met de trein naar Europa-Park te reizen. "Dat zou leiden tot vijf miljoen trips."

Topprioriteit
Directeur Ronald Pofalla van Deutsche Bahn beweert dat het project nu topprioriteit heeft. Er moeten nog wel wat infrastructurele problemen opgelost worden. In het najaar volgt een nieuwe bijeenkomst in Europa-Park. Ondertussen wordt ook gezocht naar tijdelijke oplossingen, zoals het inzetten van elektrische bussen.

Vorig jaar kondigde Europa-Park nog plannen aan voor de bouw van een enorme kabelbaan tussen Frankrijk en de ingang van het pretpark. Dat project is in de ijskast beland na protesten van milieuorganisaties.

Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be