Europa-Park

Directie Europa-Park strijdt voor betere treinverbinding

25-06-2019, 19.04 uur | Reacties

De directie van Europa-Park wil dat er zo snel mogelijk een efficiënte treinverbinding richting het pretpark komt. Nu is het grootste attractiepark van Duitsland niet bereikbaar met een hogesnelheidstrein. Eigenaar Roland Mack en zijn zoon Thomas Mack eisen dat daar zo snel mogelijk verandering in komt.

De familie Mack vraagt al jaren om een betere spoorverbinding richting Europa-Park. Het geduld raakt op. "Er zijn tot nu toe geen positieve ontwikkelingen", zegt de eigenaar. "Iedereen heeft het over klimaatverandering, maar wij komen niet verder met een project dat heel belangrijk is voor het milieu. Daar leggen wij ons niet bij neer."


ZIE OOK: Europa-Park zet plannen voor kabelbaan in de ijskast

De pretparkdirectie regelde daarom een topoverleg met managers van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn in Berlijn. Volgens Roland Mack zijn jaarlijks tweeënhalf miljoen bezoekers bereid om met de trein naar Europa-Park te reizen. "Dat zou leiden tot vijf miljoen trips."

Topprioriteit
Directeur Ronald Pofalla van Deutsche Bahn beweert dat het project nu topprioriteit heeft. Er moeten nog wel wat infrastructurele problemen opgelost worden. In het najaar volgt een nieuwe bijeenkomst in Europa-Park. Ondertussen wordt ook gezocht naar tijdelijke oplossingen, zoals het inzetten van elektrische bussen.

Vorig jaar kondigde Europa-Park nog plannen aan voor de bouw van een enorme kabelbaan tussen Frankrijk en de ingang van het pretpark. Dat project is in de ijskast beland na protesten van milieuorganisaties.

ZIE OOK: Monorail in Europa-Park nu live te volgen via app

Reacties