Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Bobbejaanland

Dit zijn de vandalen die Bobbejaanland-achtbaan Fury beschadigden

25-06-2019, 13:33 uur | Reacties

De tienerjongens die gisteren de gloednieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland hebben beschadigd, lijken zich nergens voor te schamen. Niet alleen kerfden ze hun namen in een stalen steunpilaar van de attractie; na afloop poseerden ze trots met ontbloot bovenlijf in het achtbaanstation.

Dat is te zien op een foto die één van de daders op Instagram heeft gezet. Het is niet moeilijk om de jongens te identificeren na het zien van de beelden die gisteren al opdoken. Bovendien komen de gekerfde voornamen - Thomas, Felipe, Caleb en Oscar - overeen met de namen van de Instagram-profielen die in de foto getagd zijn.


ZIE OOK: Pijnlijk: nu al vandalisme bij nieuwe achtbaan Bobbejaanland

Bobbejaanland is kwaad op de jonge vandalen. "Deze mensen zijn niet meer welkom in ons park", laat een woordvoerster aan Looopings weten. De daders blijken geen abonnementhouders te zijn. "Als we ze aan de poort kunnen identificeren, worden ze geweigerd. We zullen eveneens een klacht indienen bij de officiële instanties."

Maatregelen
Fury - de snelste achtbaan van de Benelux - ging gistermiddag open voor publiek. Slechts enkele uren later was er al sprake van vandalisme. Ook verschillende stenen in de wachtrij werden bekrast. "We betreuren dit ten zeerste en bekijken welke maatregelen we kunnen treffen om dit tegen te gaan", reageerde een voorlichtster van het Vlaamse pretpark toen.ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Bobbejaanland voorlopig later open

Reacties