Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi moet posters, folders en site aanpassen: Goliath niet meer snelste achtbaan

25-06-2019, 20.31 uur

Walibi Holland is een record kwijtgeraakt. Goliath mag vanaf deze week niet langer de snelste achtbaan van de Benelux genoemd worden. Een hoop officiële uitingen moeten om die reden worden aangepast. Dat gaat binnenkort gebeuren, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

Met een topsnelheid van 106 kilometer per uur droeg Goliath zeventien jaar lang de titel 'snelste rollercoaster van de Benelux'. Walibi was daar behoorlijk trots op. Het record komt voorbij op verschillende posters in en rond het park en op de officiële Walibi-website. De afgelopen jaren werd het feitje ook genoemd op ansichtkaarten en in folders.

Bobbejaanland opende maandag de triple-launch coaster Fury. Die verslaat Goliath met een miniem verschil van 0,6 kilometer per uur. Toch toont Walibi zich een sportief verliezer. "We gaan onze uitingen inderdaad aanpassen", meldt de voorlichter. Daar is nog geen concrete planning voor. "Het gaat binnenkort gebeuren."

Walibi Belgium
Bobbejaanland mag het nieuwe record in ieder geval tot 2021 behouden. In dat jaar wil Walibi Belgium een vijftig meter hoge mega coaster neerzetten. Die gaat 113 kilometer per uur.Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be