Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Foto's: Bobbejaanland presenteert nieuw themagebied Land of Legends

23-06-2019, 10.13 uur

Bobbejaanland opent dit weekend niet alleen de nieuwe lanceerachtbaan Fury, maar ook een nieuw themagebied. De spectaculaire triple-launch coaster ligt in het themadeel Land of Legends, waar een uitgebreid achtergrondverhaal aan gekoppeld werd.

Dat verhaal gaat over de Guardian of Elements, een beschermheer die de vier natuurelementen aarde, water, vuur en lucht probeert te behoeden voor boze krachten. Het hart van het gebied bestaat uit een rond plein met een groot beeld van de Guardian en vier toegangspoorten.

Elke attractie staat voor een eigen element. Zo vertegenwoordigt de giant frisbee Sledge Hammer aarde en verwijst de achtbaan Typhoon naar lucht. De twee bestaande attracties zijn voorzien van een nieuwe wachtrij. Het vuur wordt gesymboliseerd door Fury, waar de draak Fogo op de loer ligt. De nieuwe waterspeelplaats Naiads Waters beeldt het element water uit.

Soundtrack
Het thema en het verhaal werden ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Leisure Expert Group. Voor het produceren van de decoraties koos Bobbejaanland voor het Filipijnse bedrijf Themebuilders. Alleen de vuurdraak is in België vervaardigd. De Duitse firma IMAscore componeerde een speciale soundtrack voor het gebied en de bijbehorende attracties. Het budget van het project is niet bekendgemaakt.

Door de komst van Land of Legends heeft een groot deel van Bobbejaanland een totaal andere indeling en een andere looproute gekregen. Zaterdagavond werd het gebied gepresenteerd aan enkele honderden genodigden. Vanaf maandag zijn alle bezoekers welkom.Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be