Bobbejaanland

Foto's: Bobbejaanland presenteert nieuw themagebied Land of Legends

23-06-2019, 10.13 uur | Reacties

Bobbejaanland opent dit weekend niet alleen de nieuwe lanceerachtbaan Fury, maar ook een nieuw themagebied. De spectaculaire triple-launch coaster ligt in het themadeel Land of Legends, waar een uitgebreid achtergrondverhaal aan gekoppeld werd.

Dat verhaal gaat over de Guardian of Elements, een beschermheer die de vier natuurelementen aarde, water, vuur en lucht probeert te behoeden voor boze krachten. Het hart van het gebied bestaat uit een rond plein met een groot beeld van de Guardian en vier toegangspoorten.


ZIE OOK: Bobbejaanland toont onride-video van nieuwe achtbaan Fury

Elke attractie staat voor een eigen element. Zo vertegenwoordigt de giant frisbee Sledge Hammer aarde en verwijst de achtbaan Typhoon naar lucht. De twee bestaande attracties zijn voorzien van een nieuwe wachtrij. Het vuur wordt gesymboliseerd door Fury, waar de draak Fogo op de loer ligt. De nieuwe waterspeelplaats Naiads Waters beeldt het element water uit.

Soundtrack
Het thema en het verhaal werden ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Leisure Expert Group. Voor het produceren van de decoraties koos Bobbejaanland voor het Filipijnse bedrijf Themebuilders. Alleen de vuurdraak is in België vervaardigd. De Duitse firma IMAscore componeerde een speciale soundtrack voor het gebied en de bijbehorende attracties. Het budget van het project is niet bekendgemaakt.

Door de komst van Land of Legends heeft een groot deel van Bobbejaanland een totaal andere indeling en een andere looproute gekregen. Zaterdagavond werd het gebied gepresenteerd aan enkele honderden genodigden. Vanaf maandag zijn alle bezoekers welkom.ZIE OOK: Bobbejaanland legt laatste hand aan nieuw themagebied Land of Legends

Reacties