Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Lovende reacties op nieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland: 'Beste achtbaan van België'

23-06-2019, 12.41 uur

De nieuwe lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland valt in de smaak bij pretparkfans. Tientallen prominente achtbaanliefhebbers uit binnen- en buitenland mochten de 43 meter hoge triple-launch coaster zaterdagavond voor het eerst uitproberen. Zij zijn laaiend enthousiast over de attractie, blijkt uit een greep uit de reacties.

Een rit in Fury - de snelste achtbaan van de Benelux - bestaat uit drie lanceringen en meerdere inversies met een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur. De richting waarin passagiers gelanceerd worden, kan echter per keer verschillen. Dankzij een ingenieus systeem kunnen bezoekers zelf aangeven of ze vooruit of achteruit willen gaan. De meeste stemmen gelden.

Daarvoor is iedere beugel uitgerust met een speciaal knoppenpaneel. Op dit moment werkt Bobbejaanland met twee verschillende wachtrijen: één voor personen die sowieso vooruit willen gaan en één voor waaghalzen die wel een gokje willen wagen. Zo wisselen beide varianten elkaar steeds af.

Bruut
De twee verschillende ritbelevingen staan garant voor een totaal andere ervaring, ontdekte presentator Erwin Taets van de podcast Ochtend in Pretparkland. "Voorwaarts biedt de baan intense maar tegelijk elegante souplesse", vindt hij. "Achterwaarts zorgt Fury voor een brute, desoriënterende rit die zijn naam eer aan doet. Bobbejaanland heeft in één klap de beste achtbaan van België."

Jonathan Sansens van de Belgische fansite Themeparkfreaks.eu is het daarmee eens. "Dit is precies de achtbaan die Bobbejaanland nodig had", laat hij weten. "Het is zonder twijfel de beste rollercoaster van België." Ook youtuber Pieter Leebooij, beter bekend als zerogreviews, was meteen onder de indruk. Hij prijst de "verrassend goede balans tussen airtime, hangtime en onverwachte inversies".

Bizar heftig
Danny van der Weel van YouTube-kanaal Eftelflags denkt dat Bobbejaanland een goede keuze heeft gemaakt. Hij spreekt over een "hele slimme investering" en een "waanzinnige toevoeging". "Met Fury heeft het park één van de betere achtbanen in Europa neergezet. Ik was ontzettend verrast door de snelheid en soepelheid." Zijn voorkeur gaat uit naar een voorwaarts ritje. "Achteruit vond ik hem echt bizar heftig, maar je merkt dat de baan oorspronkelijk is ontworpen om vooruit te gaan."

Youtuber Hessel Broekhuis zegt blij te zijn met het innovatieve stemsysteem. "Het verrassingselement staat garant voor een hoge herhalingswaarde. Fury is een enorm goede en krachtige baan." Harmen Schultink van YouTube-kanaal RidesNL noemt Fury "enorm soepel en erg krachtig". "Zeer verrassend. Een hele goede aanwinst voor Bobbejaanland."

Doelgroep
De meeste pretparkfans lijken vooralsnog het liefst te kiezen voor een voorwaarts ritje. Podcastpresentator Taets: "Ik vond 'm voorwaarts fijner dan achterwaarts, maar voor de doelgroep zijn beide richtingen ongetwijfeld een schot in de roos."

Dankzij twee draaischijven kunnen er twee treinen tegelijk op de baan staan. Tijdens het openingsfeest was nog maar één van de twee treinen operationeel. "We hopen dat we begin volgende week op de volledige capaciteit kunnen draaien", vertelt Bobbejaanland-directeur Yves Peeters aan Looopings. De achtbaan op tijd af krijgen was een race tegen de klok. Slechts enkele uren vóór de opening keurde veiligheidsinstantie TÜV de attractie goed. "Soms moet je een risico durven nemen. We zijn ontzettend blij dat het gelukt is."

Over de kop
Over het aantal inversies in de rollercoaster zijn de meningen verdeeld. Volgens Bobbejaanland en fabrikant Gerstlauer gaat Fury in totaal vier keer over de kop. Sommige fans tellen echter maar twee of drie inversies. "We begrijpen dat er toegewijde achtbaanfans zijn die daar veel mee bezig zijn", zegt een woordvoerster van het pretpark. "Wij houden de officiële cijfers van de leverancier aan."

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be