Efteling

Efteling investeert volop in extra horecalocaties

06-07-2019, 17.15 uur | Reacties

De Efteling doet er deze zomer alles aan om de rijen voor eten en drinken kort te houden. Nog nooit waren er in het attractiepark zo veel extra horecalocaties te vinden. Door het hele park zijn foodtrucks, barretjes en eetkraampjes verschenen, speciaal voor de drukke zomermaanden.

Zo worden op het Ton van de Ven-plein ijsdonuts geserveerd. Het Anton Pieckplein is voorzien van twee chalets met broodjes pulled chicken, shortcakes en drankjes, waaronder cocktails. In parkdeel Anderrijk wordt de drukte bij snackrestaurant De Steenbok opgevangen door extra kramen met friet en schepijs.


ZIE OOK: Efteling opent ijssalon in het Sprookjesbos

Bij De Oude Tufferbaan in Ruigrijk staan zelfs twee extra frietkramen en een kebabkraam. Naast wildwaterbaan Pira├▒a is een speciale bar te vinden, met flesjes Corona, nacho's, verpakt ijs en pina colada - met of zonder alcohol. Wie zin heeft in pizza, kan terecht bij een chalet op het plein voor Carnaval Festival. In het nabijgelegen restaurant Panorama is op drukke dagen een dakterras met tafelbediening geopend.

Aquanura
Op de Speelweide werd een Foodlaan met vijf verschillende eetkramen ingericht. Daar zijn onder meer Magnum-ijsjes, tosti's, burgers, friet en Aziatische snacks verkrijgbaar. Watershow Aquanura is 's zomers ook te zien vanaf de eerste verdieping van het Efteling Theater, in combinatie met een arrangement met hapjes en drankjes.

Pinokkio's Pizza & Pasta Restaurant in het Efteling Theater, dat normaal gesproken alleen 's avonds geopend is, serveert deze zomer ook dagelijks lunchgerechten. Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken werd uitgebreid met een aparte buitenbar, die de Gevulde Kelk wordt genoemd. Daar kunnen bezoekers terecht voor warme en koude dranken, cocktails en een borrelplank.

Braadworst
Bovendien kregen bestaande restaurants nieuwe zomerse opties. Voorbeelden zijn een zomerse hamburger met hummus, gegrilde paprika, ui en tomatensaus, een zomerse tosti met tomaat, mozzarella, pesto en gedroogde ham en een zomerse braadworst met paprikachutney.

Zoetekauwen kunnen nu ook kiezen voor poffertjes met aardbeien, popcorn met karamelsaus, amandelen, karamelblokjes en zeezout, een suikerspin met knettersuiker en een zomerse wafel met aardbeien, vanille-ijs en slagroom.

PandaDroom
De Efteling investeert steeds meer in het uitbreiden van het horeca-aanbod. Enkele maanden geleden opende al een ijssalon in het Sprookjesbos. Die horecalocatie was zeventien jaar lang gesloten. Verder werd het terras van PandaDroom-restaurant Octopus onlangs vergroot. Vanaf 11 juli zijn er nieuwe gerechten verkrijgbaar bij restaurant De Vrolijke Noot, gelegen bij de hoofdingang.ZIE OOK: Dit verdient de Efteling aan eten en drinken

Reacties