Disneyland Paris

Disneyland Paris zet volledige Marvel-show op YouTube

20-06-2019, 11:02 uur | Reacties

Wie de vernieuwde Marvel-spektakelshow in Disneyland Paris dit jaar gemist heeft, kan de theatervoorstelling nu ook online bekijken. Disney heeft de volledige productie onverwachts zelf op YouTube gezet. Een professionele video brengt de twintig minuten durende show minutieus in beeld.

Marvel: Super Heroes United draait om superhelden als Iron Man, Captain America, Black Widow, Thor, Doctor Strange, Spider-Man en Black Panther die hun krachten bundelen om superschurk Thanos en zijn adoptiedochter Nebula te verslaan.


ZIE OOK: Marvel-festival in Disneyland Paris van start: drie vernieuwde shows

De voorstelling in het Studio Theater was onderdeel van het Marvel-seizoen in Walt Disney Studios Park. Dat evenement liep tot en met afgelopen weekend. Of het seizoen volgend jaar terugkeert, is nog niet bekendgemaakt.

Auteursrechten
Saillant detail is dat de originele muziek van Spider-Man niet in de video voorkomt. De soundtrack werd in de montage vervangen door rechtenvrije muziek. Kennelijk beschikt Disney niet over de juiste auteursrechten. Losstaande Spider-Man-films worden uitgebracht door Sony Pictures.

De Marvel-shows in Disneyland Paris volgen een andere verhaallijn van de bioscoopfilms van Marvel. Zo kwamen in de laatste blockbuster Avengers: Endgame verschillende personages om het leven die in Disneyland nog gewoon op het podium staan.ZIE OOK: Disneyland Paris gaat nieuwe Lion King-show ook vertonen in filmtheater

Reacties