Bobbejaanland

Bobbejaanland toont onride-video van nieuwe achtbaan Fury

19-06-2019, 12.48 uur | Reacties

Bobbejaanland laat zien hoe een ritje in de nieuwe triple-launch coaster Fury verloopt. Het pretpark heeft een volledige onride-video van de spectaculaire 43 meter hoge lanceerachtbaan op YouTube gezet. Op de achtergrond klinkt de soundtrack van de attractie.

Met een theoretische topsnelheid van 106,6 kilometer per uur mag Fury de snelste rollercoaster van de Benelux genoemd worden. Daarmee stoot Bobbejaanland mega coaster Goliath in Walibi Holland (106 kilometer per uur) van de troon. Er geldt een minimumlengte van 1.30 meter.


ZIE OOK: Wereldprimeur voor Bobbejaanland: bezoekers bepalen zelf of nieuwe achtbaan voor- of achteruit gaat

Fury bestaat uit drie lanceringen en vier inversies. Welke richting passagiers op gelanceerd worden - vooruit of achteruit - verschilt per rit. Inzittenden kunnen daarvoor zelf een stem uitbrengen met behulp van een knoppenpaneel op de beugels. In de video is de voorwaartse variant te zien.

Maandag
De officiële opening van Fury vindt zaterdagavond plaats. Een dag later mogen geselecteerde abonnementhouders van het Vlaamse attractiepark de achtbaan uitproberen. Vanaf maandag 24 juni is de attractie officieel toegankelijk voor het grote publiek.ZIE OOK: Video: nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland maakt eerste testrit

Reacties