Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Animaparc

Pretpark sluit de poorten na dodelijk ongeluk: 'We zijn allemaal in shock'

19-06-2019, 17:35 uur | Reacties

Een pretpark in Zuid-Frankrijk heeft de poorten enkele dagen gesloten gehouden na een dodelijk achtbaanongeluk. In attractiepark Animaparc, gelegen in de buurt van Toulouse, kwam vrijdag een 35-jarige medewerker om het leven toen hij werd geraakt door een achtbaantrein. Een dag later ging het park in eerste instantie gewoon open.

Dat voelde niet goed, schrijft het management in een Facebook-bericht. "Het is eigenlijk onmogelijk om te werken met deze shock die ons heeft verlamd", luidt de verklaring. "We zijn allemaal diep geschokt. Onze directrice is opgenomen in het ziekenhuis. We hopen op jullie begrip."


ZIE OOK: Medewerker overleden bij achtbaanongeluk in Frankrijk

Vervolgens bleef het park alsnog enkele dagen dicht. Sinds gisteren zijn bezoekers weer welkom, al staat de bewuste rollercoaster Pepp's La Chenille tot nader order stil. "We hebben duizenden steunbetuigingen ontvangen. Niets kan deze tragedie uitwissen, maar als eerbetoon aan het slachtoffer kiezen we ervoor om ons park weer te openen. Hij had het zo gewild."

Afbreken
Volgens regionale media is het park van plan om de kinderachtbaan af te breken zodra het onderzoek is afgerond. Animaparc heeft daar zelf nog niet over gecommuniceerd.

ZIE OOK: Twee ongelukken met dezelfde achtbaan in twee dagen

Reacties