Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Pairi Daiza

Grootste dierentuin van de Benelux opent themawereld met beren, wolven en poema's

22-06-2019, 08:30 uur | Reacties

Pairi Daiza, de grootste dierentuin van de Benelux, opent vandaag een themawereld met onder meer beren, wolven, poema's, elanden en zeeleeuwen. Bezoekers van het Belgische dierenpark kunnen een nieuw gedeelte ontdekken dat in het teken staat van de Canadese provincie Brits-Columbia.

Het gebied, dat The Last Frontier wordt genoemd, heeft een oppervlakte van acht hectare. Er zijn tien verschillende diersoorten te vinden. Alleen het territorium voor de beren en de wolven is al ruim 18.000 vierkante meter groot. Voor de aanleg van het themadeel werden meer dan duizend bomen aangeplant.


ZIE OOK: Zo duur is overnachten in de grootste dierentuin van de Benelux

The Last Frontier omvat niet alleen dierenverblijven, maar ook een vakantiepark met een hotel en vakantiehuisjes. In totaal investeerde Pairi Daiza 40 miljoen euro in het project. "Het gaat om het grootste nieuwe project in de geschiedenis van ons park", zegt een woordvoerder.

IJsberen
Pairi Daiza is zonder de twijfel de snelst groeiende dierentuin van de Benelux. In 2018 passeerden bijna twee miljoen bezoekers de poorten. Later dit jaar verwelkomt men enkele ijsberen.

ZIE OOK: Protest tegen ijsberen in grootste dierentuin van de Benelux

Reacties