Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Animaparc

Medewerker overleden bij achtbaanongeluk in Frankrijk

16-06-2019, 09.24 uur

Een medewerker van een Frans pretpark is overleden na een ongeluk met een achtbaan. De 35-jarige man stierf vrijdagmiddag nadat hij geraakt werd door een achtbaantrein. Dat gebeurde in attractiepark Animaparc, gelegen in Zuid-Frankrijk.

Het slachtoffer wilde naar verluidt de rail van de kinderachtbaan Pepp's La Chenille oversteken. Een toegesnelde traumahelikopter kon niets meer voor de man beteken. Volgens regionale media waren meerdere bezoekers getuige van het incident, waaronder enkele schoolkinderen.

"Ons volledige team is in rouw naar aanleiding van een tragisch ongeluk", meldt het pretpark op Facebook. "Onze collega en vriend is overleden. We zijn diep getroffen en onze gedachten gaan uit naar zijn vrienden en familie."

Buiten gebruik
Er loopt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. "Nu laten we de autoriteiten hun werk doen." De achtbaan, die sinds 2012 in het park staat, blijft tot nader order buiten gebruik.

Meer Animaparc
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be