Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoekers zitten anderhalf uur vast in zweefmolen

16-06-2019, 14.13 uur

Bezoekers van een Franse kermis hebben zaterdagavond zo'n anderhalf uur vastgezeten in een attractie. De dertig meter hoge zweefmolen Para-Jump viel rond 22.00 uur stil vanwege een technisch defect. Inzittenden hingen vervolgens stil op zo'n twintig meter hoogte.

De brandweer moest ter plaatse komen met een hoogwerker om de dertien passagiers te bevrijden. Uit voorzorg werd er ook een helikopter opgeroepen. Het duurde tot 23.30 uur voordat iedereen weer met beide benen op de grond stond, melden regionale media.

Tijdens de reddingsoperatie raakte niemand gewond. Het vooral vond plaats op de kermis in de gemeente Wissembourg, gelegen in Noordoost-Frankrijk. Volgens de gemeente voldeed de bewuste attractie aan alle veiligheidseisen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be