Walibi Holland

Pretparkfan gaat uitdaging aan: twee dagen non-stop in pijnlijke Walibi-achtbaan Condor

19-06-2019, 10.57 uur | Reacties

Wat gebeurt er als je twee dagen achter elkaar non-stop blijft zitten in één van de pijnlijkste achtbanen van Europa? Dat gaat pretparkfan Joey Schadenberg (18) uit Harlingen binnenkort aan den lijve ondervinden. Na een uit de hand gelopen grap is hij van plan om in één weekend tijd enkele honderden ritjes te maken in de Condor in Walibi Holland.

Schadenberg plaatste in maart op Twitter dat hij één ritje in de Condor zou maken voor elke keer dat zijn bericht door iemand gedeeld werd. Tot zijn verbazing leverde dat al snel meer dan tweehonderd retweets op. Inmiddels staat de teller zelfs op vijfhonderd retweets.


ZIE OOK: Pretparkfan moet honderden keren in Walibi-achtbaan Condor na uit de hand gelopen grap

Vijfhonderd ritjes is niet realistisch, realiseert de fan zich. "Daarom ga ik een poging wagen om op zaterdag 20 en zondag 21 juli tijdens openingstijd zo vaak mogelijk een ritje te maken." Walibi steunt de ambitieuze tiener. Hij krijgt in het weekend een speciale zitplaats toegewezen in één van de treinen.

Gezondheid
Bovendien zal er voortdurend een ehbo-team ter plaatse zijn. Dat is waarschijnlijk geen overbodige luxe, gezien de ruwheid van de beruchte rollercoaster. Schadenberg hoopt in twee dagen tijd 250 ritjes te kunnen maken. "Maar mijn gezondheid gaat voor. Als het echt niet meer gaat, dan stop ik."

De Friese achtbaanbikkel wil met zijn actie geld ophalen voor een goed doel: Stichting Opkikker. Die organisatie verzorgt dagjes uit voor zieke kinderen en hun familie. Schadenberg heeft een speciale donatiepagina gelanceerd waar bedragen gedoneerd kunnen worden. "En ik hoop natuurlijk dat veel mensen me komen steunen tijdens de marathon, door een ritje naast me te komen zitten."

ZIE OOK: Walibi Holland bedolven onder kritiek vanwege Instagram-foto

Reacties