Energylandia

Drie bezoekers gewond na blikseminslag in Pools pretpark

14-06-2019, 21:55 uur | Reacties

In het Poolse pretpark Energylandia zijn drie bezoekers gewond geraakt na een blikseminslag. Op donderdagmiddag sloeg de bliksem in bij het waterpark van Energylandia. Vervolgens ontstond er paniek en chaos onder het aanwezige publiek. Bezoekers probeerden zo snel mogelijk uit het water te komen.

Twee badgasten liepen daarbij verwondingen op aan hun hoofd. Een derde persoon kampte met een paniekaanval. Het drietal is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Even later waren het waterpark en de andere attracties in Energylandia weer toegankelijk.


ZIE OOK: Bliksemexpert: 'Kermisattracties zijn niet veilig bij onweer'

"We kunnen bevestigen dat iedereen veilig is en dat niemand zware verwondingen heeft opgelopen", meldt het attractiepark in een verklaring op Facebook. "Veiligheid is onze belangrijkste prioriteit. Alle veiligheidsmaatregelen hebben naar behoren gewerkt."

Bliksemafleider
De bliksemschicht raakte een bliksemafleider bovenop een horecapunt. Normaal gesproken worden de attracties van Energylandia stilgezet bij naderend onweer, vertelt een woordvoerder aan regionale media. "Maar in dit geval was er geen wolk te zien."

ZIE OOK: Man overleden bij dramatisch achtbaanongeluk in Polen

Reacties