Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Drie bezoekers gewond na blikseminslag in Pools pretpark

14-06-2019, 21.55 uur

In het Poolse pretpark Energylandia zijn drie bezoekers gewond geraakt na een blikseminslag. Op donderdagmiddag sloeg de bliksem in bij het waterpark van Energylandia. Vervolgens ontstond er paniek en chaos onder het aanwezige publiek. Bezoekers probeerden zo snel mogelijk uit het water te komen.

Twee badgasten liepen daarbij verwondingen op aan hun hoofd. Een derde persoon kampte met een paniekaanval. Het drietal is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Even later waren het waterpark en de andere attracties in Energylandia weer toegankelijk.

"We kunnen bevestigen dat iedereen veilig is en dat niemand zware verwondingen heeft opgelopen", meldt het attractiepark in een verklaring op Facebook. "Veiligheid is onze belangrijkste prioriteit. Alle veiligheidsmaatregelen hebben naar behoren gewerkt."

Bliksemafleider
De bliksemschicht raakte een bliksemafleider bovenop een horecapunt. Normaal gesproken worden de attracties van Energylandia stilgezet bij naderend onweer, vertelt een woordvoerder aan regionale media. "Maar in dit geval was er geen wolk te zien."

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be