Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Neushoorns in Wildlands doden struisvogel voor ogen van publiek

14-06-2019, 21.16 uurBeeld: Jaco van den Burg

In dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen is een struisvogel op een pijnlijke manier aan haar einde gekomen. Voor de ogen van het publiek werd het dier aangevallen door enkele witte neushoorns. Dat gebeurde op de savanne in themagebied Serenga. Bezoeker Jaco van den Burg plaatste videobeelden van het bloederige tafereel op Facebook.

Normaal gesproken leven de verschillende diersoorten op de savanne in harmonie met elkaar samen. "Aan hun relaxte gedrag zie je dat de witte neushoorns zich prima op hun gemak voelen tussen de andere dieren", staat op de officiële website van Wildlands. Dit keer ging het echter fout.

De Drentse dierentuin weet nog niet wat er precies mis is gegaan. "Misschien waren de neushoorns geïrriteerd en hebben ze daarom een kopstoot uitgedeeld aan het struisvogelvrouwtje", zegt een woordvoerster.

Maatregelen
Na afloop is het dode dier weggehaald. De overgebleven struisvogels zijn tot nader order verplaatst naar een ander veld. Men bekijkt of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

In 2017 kwam er ook al een dier op noodlottige wijze om het leven in Wildlands. Toen werd een ontsnapte wallaby verscheurd door leeuwen.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be