Europa-Park

Europa-Park opent eerste deel van vernieuwd themagebied

15-06-2019, 10:27 uur | ReactiesFoto: Michaël Meert

Een klein gedeelte van het vernieuwde Scandinavische themagebied in Europa-Park is al toegankelijk. Het parkdeel, dat vorig jaar getroffen werd door een enorme brand, is de afgelopen maanden grotendeels opnieuw opgebouwd. De officiële opening laat nog even op zich wachten, maar sinds gisteren kunnen bezoekers van het Duitse attractiepark al wel een ijsje halen.

Bij de ingang van het themadeel opende ijssalon Is Huset, inclusief een bijbehorend terras. "Ons team kan niet wachten om onze gasten een stukje van het nieuwe Scandinavië te tonen", schrijft Europa-Park-directielid Thomas Mack op Twitter.


ZIE OOK: Eén jaar na megabrand in Europa-Park: 'Mijn levenswerk werd verwoest'

De openstelling van de rest van het themagebied laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. Veel gebouwen zijn al uit de steigers. Eigenlijk had Scandinavië op 24 mei af moeten zijn. Halverwege vorige maand werd echter duidelijk dat die datum niet gehaald zou worden.

Wildwaterbaan
Ondanks de werkzaamheden zijn de attracties in het gebied - wildwaterbaan Fjord Rafting en schommelschip Vindjammer - wel gewoon geopend. Komend najaar volgt de nieuwe kleinschalige darkride Snorri Touren.

ZIE OOK: Europa-Park moet heropening afgebrand themagebied uitstellen

Reacties