Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park opent eerste deel van vernieuwd themagebied

15-06-2019, 10.27 uurBeeld: Michaël Meert

Een klein gedeelte van het vernieuwde Scandinavische themagebied in Europa-Park is al toegankelijk. Het parkdeel, dat vorig jaar getroffen werd door een enorme brand, is de afgelopen maanden grotendeels opnieuw opgebouwd. De officiële opening laat nog even op zich wachten, maar sinds gisteren kunnen bezoekers van het Duitse attractiepark al wel een ijsje halen.

Bij de ingang van het themadeel opende ijssalon Is Huset, inclusief een bijbehorend terras. "Ons team kan niet wachten om onze gasten een stukje van het nieuwe Scandinavië te tonen", schrijft Europa-Park-directielid Thomas Mack op Twitter.

De openstelling van de rest van het themagebied laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. Veel gebouwen zijn al uit de steigers. Eigenlijk had Scandinavië op 24 mei af moeten zijn. Halverwege vorige maand werd echter duidelijk dat die datum niet gehaald zou worden.

Wildwaterbaan
Ondanks de werkzaamheden zijn de attracties in het gebied - wildwaterbaan Fjord Rafting en schommelschip Vindjammer - wel gewoon geopend. Komend najaar volgt de nieuwe kleinschalige darkride Snorri Touren.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be