Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling ontwikkelt interactieve toverspiegel voor vakantiehuisjes

02-08-2019, 17.22 uur

In één van de vakantiehuisjes van de Efteling hangt vanaf deze week een interactieve toverspiegel. Het gaat om een voice-assistent gedecoreerd als de bekende toverspiegel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje. Voorlopig is het prototype te vinden in huisje 406 van Efteling-vakantiepark Bosrijk.

Dat is één van de twaalf nieuwe groepsaccommodaties in Bosrijk. De afgelopen maanden werd het vakantiepark uitgebreid met 144 bedden. Inmiddels zijn alle nieuwe huizen gereed.

Verblijfsgasten activeren de nieuwe spiegel door "spiegeltje, spiegeltje" te zeggen. Vervolgens kunnen ze vragen stellen over de Efteling of bijvoorbeeld een quiz spelen. De assistent kan ook gebruikt worden om aan te geven dat er iets defect is in de accommodatie.

Viertalig
De Efteling gaat de komende periode kijken hoe de innovatieve toevoeging wordt ontvangen. "Zowel de vorm als de werking is nog niet definitief", weet een woordvoerder. Later moet de spiegel viertalig worden én een meer sprookjesachtige stem krijgen.

De stem van de toverspiegel in het Sprookjesbos werd ingesproken door acteur Carol van Herwijnen. Hij overleed in 2008.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be