Efteling

Efteling ontwikkelt interactieve toverspiegel voor vakantiehuisjes

02-08-2019, 17.22 uur | Reacties

In één van de vakantiehuisjes van de Efteling hangt vanaf deze week een interactieve toverspiegel. Het gaat om een voice-assistent gedecoreerd als de bekende toverspiegel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje. Voorlopig is het prototype te vinden in huisje 406 van Efteling-vakantiepark Bosrijk.

Dat is één van de twaalf nieuwe groepsaccommodaties in Bosrijk. De afgelopen maanden werd het vakantiepark uitgebreid met 144 bedden. Inmiddels zijn alle nieuwe huizen gereed.


ZIE OOK: Efteling gaat vakantiepark Bosrijk uitbreiden

Verblijfsgasten activeren de nieuwe spiegel door "spiegeltje, spiegeltje" te zeggen. Vervolgens kunnen ze vragen stellen over de Efteling of bijvoorbeeld een quiz spelen. De assistent kan ook gebruikt worden om aan te geven dat er iets defect is in de accommodatie.

Viertalig
De Efteling gaat de komende periode kijken hoe de innovatieve toevoeging wordt ontvangen. "Zowel de vorm als de werking is nog niet definitief", weet een woordvoerder. Later moet de spiegel viertalig worden én een meer sprookjesachtige stem krijgen.

De stem van de toverspiegel in het Sprookjesbos werd ingesproken door acteur Carol van Herwijnen. Hij overleed in 2008.ZIE OOK: Video: nóg een pratende boom in de Efteling

Reacties