Fabrikanten

Nieuwe attractie: achtbaan en waterglijbaan in één

14-06-2019, 11:58 uur | Reacties

Een Duitse fabrikant heeft een opvallend nieuw attractietype ontwikkeld. De firma Wiegand Waterrides bedacht een 'slide coaster': een combinatie van een achtbaanlancering en een waterglijbaan. Dankzij een innovatief systeem kunnen bootjes met 50 kilometer per uur gekatapulteerd worden.

"Onze slide coaster combineert de spectaculaire sensaties van een rollercoaster met het plezier van een waterglijbaan", staat in een beschrijving. De lengte van de lancering en het baanverloop van de daaropvolgende glijbaan zijn aan te passen aan de wensen van de klant.


ZIE OOK: Dit is de eerste draaiende waterglijbaan ter wereld

Een computeranimatie toont de werking van de nieuwe attractie. Wiegand Waterrides heeft een patent aangevraagd op het lanceermechanisme. "Deze nieuwe Duitse techniek zorgt voor een nooit eerder vertoonde spectaculaire ervaring. Het is een innovatie die het adrenalinegehalte in een park gegarandeerd tot een hoger niveau tilt."

Grensverleggend
Het Duitse bedrijf, dat eerder Wiegand Maelzer heette, staat bekend om grensverleggende nieuwe attracties. Eerder ontwikkelde de fabrikant het 'slidewheel': een combinatie van een reuzenrad en een waterglijbaan.ZIE OOK: Italiaans bedrijf presenteert bizarre nieuwe atractie

Reacties