Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nieuwe attractie: achtbaan en waterglijbaan in één

14-06-2019, 11.58 uur

Een Duitse fabrikant heeft een opvallend nieuw attractietype ontwikkeld. De firma Wiegand Waterrides bedacht een 'slide coaster': een combinatie van een achtbaanlancering en een waterglijbaan. Dankzij een innovatief systeem kunnen bootjes met 50 kilometer per uur gekatapulteerd worden.

"Onze slide coaster combineert de spectaculaire sensaties van een rollercoaster met het plezier van een waterglijbaan", staat in een beschrijving. De lengte van de lancering en het baanverloop van de daaropvolgende glijbaan zijn aan te passen aan de wensen van de klant.

Een computeranimatie toont de werking van de nieuwe attractie. Wiegand Waterrides heeft een patent aangevraagd op het lanceermechanisme. "Deze nieuwe Duitse techniek zorgt voor een nooit eerder vertoonde spectaculaire ervaring. Het is een innovatie die het adrenalinegehalte in een park gegarandeerd tot een hoger niveau tilt."

Grensverleggend
Het Duitse bedrijf, dat eerder Wiegand Maelzer heette, staat bekend om grensverleggende nieuwe attracties. Eerder ontwikkelde de fabrikant het 'slidewheel': een combinatie van een reuzenrad en een waterglijbaan.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be