Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi onthult minimumlengte voor nieuwe achtbaan Untamed

20-06-2019, 16.19 uur

Walibi Holland heeft bekendgemaakt hoe lang bezoekers moeten zijn om een ritje te mogen maken in de nieuwe achtbaan Untamed. De spectaculaire coaster krijgt een minimumlengte van 1.20 meter. Dat is het resultaat van verschillende testritjes en overleg met fabrikant Rocky Mountain Construction en keuringsinstantie TÜV.

De lengte-eis heeft niet alleen te maken met de vorm van de karretjes en de beugels. "Tijdens de testritten zijn de G-krachten van Untamed gemeten", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Naar aanleiding daarvan is bekeken vanaf welke leeftijd dergelijke G-krachten verantwoord zijn en welke gemiddelde lengte daarbij hoort."

Untamed haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur. Tijdens een ritje gaan passagiers vijf keer over de kop. Verder zijn ze veertien keer gewichtsloos.

Hybrid
De hybrid coaster - met houten ondersteuningen en een stalen rail - heeft dezelfde minimumlengte als de achtbanen Speed of Sound en Xpress: Platform 13. De coasters Lost Gravity, Goliath en Condor zijn geschikt voor personen vanaf 1.40 meter.

Walibi Holland profileert zich sinds dit jaar als een familiepretpark voor het hele gezin. In een promotietekst wordt het park "de perfecte dag uit voor iedereen vanaf 6 jaar" genoemd. Een kind van 6 is gemiddeld 1.19 meter lang.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be