Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Flamingo Land Resort

Engels pretpark kiest voor achtbaan die tien keer over de kop gaat

30-07-2019, 21.09 uur

Een pretpark in Groot-Brittannië wil een achtbaan bouwen die tien keer over de kop gaat. Flamingo Land, gelegen in het Engelse graafschap North Yorkshire, heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een spectaculaire rollercoaster met tien inversies.

In Flamingo Land staan al negen achtbanen, waarvan de laatste opende in 2013. Volgens de officiële bouwplannen wordt de nieuwe baan 34 meter hoog en 875 meter lang. De voorlopige naam luidt Inversion.

Het gaat om een zogenoemde multi inversion rollercoaster van fabrikant Intamin uit Liechtenstein. Vergelijkbare achtbanen staan onder andere in Thorpe Park (Groot-Brittannië) en Cinecittà World (Italië).

Record
Flamingo Land heeft dan ook geen record in handen. De rollercoaster met de meeste inversies ter wereld is The Smiler in het Engelse pretpark Alton Towers. Die baan gaat maar liefst veertien keer over de kop.Meer Flamingo Land Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be