Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit heeft de Efteling het afgelopen jaar verdiend

18-06-2019, 12.20 uurBeeld: @promenadefotos

Wat verdient de Efteling op jaarbasis? Dankzij nieuwe cijfers weten we hoe het attractiepark er financieel voor staat. De Efteling was het afgelopen jaar goed voor een totale omzet van 224,2 miljoen euro. Dat is ruim 6 procent meer dan in 2017. De brutowinst bedroeg 33 miljoen euro.

Uiteindelijk noteerde men een nettowinst van 23,6 miljoen euro. Dat bedrag is ongeveer gelijk aan de recordwinst van 23 miljoen euro in 2017.

Wat verder opvalt, is een flinke stijging van de inkomsten uit vakantiepark Loonsche Land. De accommodaties brachten 8,1 miljoen euro op in 2018, 62 procent meer dan een jaar eerder. Het vakantiepark was in 2018 dan ook zo'n vijf maanden langer open dan in openingsjaar 2017. De opbrengsten uit vakantiepark Bosrijk (16,6 miljoen euro) en het Efteling Hotel (10,9 miljoen euro) bleven nagenoeg gelijk.

Eten en drinken
Horeca is traditiegetrouw een ontzettend belangrijke pijler voor de Efteling. De horeca-omzet in het park steeg van 53,3 miljoen euro in 2017 naar 57,7 miljoen euro in 2018. Daarmee stegen de inkomsten uit eten en drinken procentueel harder (8,3 procent) dan het bezoekersaantal (3,3 procent).

Het Efteling Golfpark (1,6 miljoen euro) deed het met een daling van 6,3 procent minder goed. Niet voor niets maakte de Efteling onlangs bekend dat het golfterrein op termijn gesloten wordt, omdat de focus tegenwoordig ligt op de ontwikkeling van het attractiepark.

184 procent
Tien jaar geleden bedroeg de totale jaaromzet van de Efteling nog 116,5 miljoen euro. In tien jaar tijd steeg de omzet dus met ruim 92 procent. De nettowinst - 8,3 miljoen euro in 2008 - ligt nu zelfs 184 procent hoger dan tien jaar terug.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be