Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouwtekeningen: dit wordt de vervanger van de Bob in de Efteling

07-06-2019, 13.41 uur

De Efteling heeft de officiële bouwplannen ingediend voor een nieuwe achtbaan. Komend najaar begint de bouw van de dubbele familieachtbaan Max & Moritz, ter vervanging van de Bob. Dankzij de bouwtekeningen weten we nu iets meer over hoe de attractie eruit komt te zien.

Zo verraden de tekeningen dat Max & Moritz een dubbel station krijgt met aan beide kanten negentien poortjes. Dat komt neer op 38 personen per trein. Het gaat om negen karretjes voor vier personen en één karretje - de locomotief - voor twee personen. Beide treinen vertrekken een andere kant op.

Max & Moritz wordt een powered coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Het exacte baanverloop blijft nog geheim. Op de bouwtekeningen, die bij de gemeente werden opgevraagd door fansite Eftelist, is alleen een dubbele schematische stippellijn te zien.

Torens
Het stationsgebouw van de bobsleebaan blijft grotendeels behouden. Wel wordt het gebouw breder, zodat er plek is voor twee banen naast elkaar. Verder komen er enkele torens op het dak. De wachtrij wordt aanzienlijk breder en langer. Na afloop van een ritje wandelen bezoekers via een hellingbaan in het midden van het station naar beneden richting de uitgang.

De Efteling heeft zelf nog maar één ontwerp van de nieuwe achtbaan naar buiten gebracht. In september is de Bob voor het laatst geopend. De opening van Max & Moritz vindt in het voorjaar van 2020 plaats. Inmiddels zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden al begonnen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be