Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Walibi Holland

Video toont verschillen tussen Walibi-achtbanen Robin Hood en Untamed

07-06-2019, 07:48 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland zorgt voor een totaal andere ritervaring dan voorganger Robin Hood. Dat wordt pas echt duidelijk bij het vergelijken van de onride-video's van de twee rollercoasters. Looopings zette beide varianten naast elkaar in één filmpje.

Untamed is niet alleen hoger (36,5 meter in plaats van 32 meter), langer (1085 meter in plaats van 1035 meter) en sneller (92 kilometer per uur in plaats van 80 kilometer per uur) dan Robin Hood. Een ritje in de nieuwe hybrid coaster is ook ontegenzeggelijk vele malen soepeler en comfortabeler. Hobbelige bochten en krakkemikkige heuvels behoren tot het verleden.


ZIE OOK: Overzicht: dit zijn alle elementen in de nieuwe achtbaan van Walibi Holland

Bovendien werd het parcours voorzien van een groot aantal bijzondere elementen. Waar het baanverloop van de oude houten achtbaan alleen bestond uit heuvels en bochten, telt Untamed vijf inversies. Die dragen ronkende namen als '270 degrees double inverting corner stall' en 'step-up underflip'.

Vekoma
Robin Hood, operationeel van 2000 tot en met 2018, werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Voor de ombouw naar Untamed was de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction verantwoordelijk. De kosten zijn niet bekendgemaakt.

Vanaf maandag 1 juli kunnen bezoekers van Walibi zelf ervaren wat er allemaal veranderd is. Op die dag opent Untamed voor het grote publiek. De komende weken vinden er nagenoeg dagelijks testritjes plaats.

ZIE OOK: Vergelijking: zo zag Walibi-achtbaan Untamed er een jaar geleden uit

Reacties