Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video toont verschillen tussen Walibi-achtbanen Robin Hood en Untamed

07-06-2019, 07.48 uur

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland zorgt voor een totaal andere ritervaring dan voorganger Robin Hood. Dat wordt pas echt duidelijk bij het vergelijken van de onride-video's van de twee rollercoasters. Looopings zette beide varianten naast elkaar in één filmpje.

Untamed is niet alleen hoger (36,5 meter in plaats van 32 meter), langer (1085 meter in plaats van 1035 meter) en sneller (92 kilometer per uur in plaats van 80 kilometer per uur) dan Robin Hood. Een ritje in de nieuwe hybrid coaster is ook ontegenzeggelijk vele malen soepeler en comfortabeler. Hobbelige bochten en krakkemikkige heuvels behoren tot het verleden.

Bovendien werd het parcours voorzien van een groot aantal bijzondere elementen. Waar het baanverloop van de oude houten achtbaan alleen bestond uit heuvels en bochten, telt Untamed vijf inversies. Die dragen ronkende namen als '270 degrees double inverting corner stall' en 'step-up underflip'.

Vekoma
Robin Hood, operationeel van 2000 tot en met 2018, werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Voor de ombouw naar Untamed was de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction verantwoordelijk. De kosten zijn niet bekendgemaakt.

Vanaf maandag 1 juli kunnen bezoekers van Walibi zelf ervaren wat er allemaal veranderd is. Op die dag opent Untamed voor het grote publiek. De komende weken vinden er nagenoeg dagelijks testritjes plaats.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be