Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plannen voor 'grootste spookhuis van Europa' in Amsterdam

06-06-2019, 15.43 uur

Er zijn plannen om in Amsterdam het grootste spookhuis van Europa neer te zetten. In stadsdeel Amsterdam-Zuidoost zou een permanent haunted house van vijfduizend vierkante meter gebouwd moeten worden, met zo'n vijftig verschillende kamers. Het project wordt Near Death Experience genoemd. De initiatiefnemers zoeken nog investeerders.

Bedenker van het project is Dion Varossieau, onder meer bekend van het tijdelijke spookhuis Halloween Nightmares in het Utrechtse winkelcentrum The Wall. Niet alle projecten van Varossieau hadden succes. Zo moest hij de 'grootste spooktocht van Europa' afgelopen najaar noodgedwongen annuleren vanwege de tegenvallende kaartverkoop. Ook Halloween Nightmares kwam meermaals negatief in het nieuws door de financiële problemen van Varossieau en een rechtszaak over de financiële afwikkeling.

Varossieau heeft er vertrouwen in dat de nieuwe Near Death Experience een succes wordt. "Ik ben ondernemer en ik bedenk leuke dingen. De ene keer lukt dat wel en de andere keer niet", vertelt hij aan Looopings. "Wie weet wordt dit wel een gigantisch succes. Mensen gunnen het me omdat ik heel betrouwbaar ben."

Crowdfunding
Voor de bouw van het nieuwe spookhuis is ongeveer 2 miljoen euro nodig. "Meer dan de helft is al binnen", zegt de initiatiefnemer. Er loopt een crowdfundingsactie om het resterende bedrag binnen te krijgen. "Maar we hebben ook andere investeerders, dus misschien blijkt de crowdfunding achteraf niet eens nodig." Varossieau wordt bijgestaan door Arno Haije, oud-fractievoorzitter van de politieke partij 50PLUS in de gemeente Gooise Meren.

De beoogde locatie is nog niet officieel aangekocht. "We zijn bij het afsluiten van het huurcontract afhankelijk van een bankgarantie en een vergunning. Dat is een lastig proces, maar het is voor 98 procent zeker dat het doorgaat." Varossieau hoopt dat de opening uiterlijk begin november kan plaatsvinden. Hij laat zich voor het thema naar eigen zeggen inspireren door de tv-serie American Horror Story.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be