Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Disneyland Paris

Disneyland Paris heeft plannen voor derde themapark

06-06-2019, 13:11 uur | Reacties

Disneyland Paris is van plan om op termijn een derde themapark te openen. Dat blijkt uit officiële documenten over de toekomst van het Disney-resort. Ook moeten er de komende decennia meerdere nieuwe hotels gerealiseerd worden. Nu bestaat het resort nog uit twee parken, zes Disney-hotels en twee vakantieparken.

In 1992 opende het Disneyland Park met enkele omliggende hotels. Tien jaar later ging het Walt Disney Studios Park open. In 2017 volgde vakantiepark Villages Nature. De komst van een derde themapark leek al een tijdje niet meer aan de orde. Volgens de documenten staat de ontwikkeling ervan echter nog altijd op de planning, namelijk voor de periode tussen 2030 en 2040. Een thema is nog niet bekend.


ZIE OOK: Foto's: nieuw vakantiepark Disneyland Paris geopend

Daarnaast moet Villages Nature tussen 2020 en 2025 uitgebreid worden met een tweede fase. Een derde fase zou volgen tussen 2030 en 2035. Voor het project werkt Disney samen met Center Parcs-eigenaar Pierre & Vacances.

Impact
Een Disney-woordvoerder bevestigt de echtheid van de documenten. "Het gaat om documenten die focussen op de expansie van het Studios Park en de bijbehorende impact. Daarin wordt ook in zijn algemeenheid gesproken over andere zaken, ter referentie."

De komende jaren wordt het Walt Disney Studios Park uitgebreid met themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. In het Marvel-gedeelte komt een interactieve darkride rond Spider-Man te liggen. Daarnaast krijgt de bestaande lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster een Iron Man-thema.

2025
De gebieden rond Frozen en Star Wars bestaan in eerste instantie allebei uit één grote attractie, een restaurant, souvenirwinkels en meet-and-greets. In 2025 moet de bouw zijn afgerond.

ZIE OOK: Bouwtekeningen van nieuwe attractie Disneyland Paris opgedoken

Reacties