Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris heeft plannen voor derde themapark

06-06-2019, 13.11 uur

Disneyland Paris is van plan om op termijn een derde themapark te openen. Dat blijkt uit officiële documenten over de toekomst van het Disney-resort. Ook moeten er de komende decennia meerdere nieuwe hotels gerealiseerd worden. Nu bestaat het resort nog uit twee parken, zes Disney-hotels en twee vakantieparken.

In 1992 opende het Disneyland Park met enkele omliggende hotels. Tien jaar later ging het Walt Disney Studios Park open. In 2017 volgde vakantiepark Villages Nature. De komst van een derde themapark leek al een tijdje niet meer aan de orde. Volgens de documenten staat de ontwikkeling ervan echter nog altijd op de planning, namelijk voor de periode tussen 2030 en 2040. Een thema is nog niet bekend.

Daarnaast moet Villages Nature tussen 2020 en 2025 uitgebreid worden met een tweede fase. Een derde fase zou volgen tussen 2030 en 2035. Voor het project werkt Disney samen met Center Parcs-eigenaar Pierre & Vacances.

Impact
Een Disney-woordvoerder bevestigt de echtheid van de documenten. "Het gaat om documenten die focussen op de expansie van het Studios Park en de bijbehorende impact. Daarin wordt ook in zijn algemeenheid gesproken over andere zaken, ter referentie."

De komende jaren wordt het Walt Disney Studios Park uitgebreid met themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. In het Marvel-gedeelte komt een interactieve darkride rond Spider-Man te liggen. Daarnaast krijgt de bestaande lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster een Iron Man-thema.

2025
De gebieden rond Frozen en Star Wars bestaan in eerste instantie allebei uit één grote attractie, een restaurant, souvenirwinkels en meet-and-greets. In 2025 moet de bouw zijn afgerond.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be