Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Linnanmäki

Heftige lanceerachtbaan geopend in Fins pretpark

18-06-2019, 18.23 uur

Een pretpark in Finland heeft een sensationele nieuwe lanceerachtbaan geopend. Bezoekers van attractiepark Linnanmäki in de Finse hoofdstad Helsinki kunnen vanaf vandaag een ritje maken in de 52 meter hoge rollercoaster Taiga.

De 1104 meter lange baan telt twee lanceringen en vier inversies, met een topsnelheid van 106 kilometer per uur. Taiga is de naam van een mythische vogel die rond zou vliegen boven het park. Dat thema komt terug in de wachtrij van de attractie. Bovendien werd het voorste karretje van de twee treinen gedecoreerd als een vogel.

Taiga is in één klap de hoogste, snelste en langste achtbaan van Finland. "De baan werd speciaal voor ons ontworpen door de gerenommeerde fabrikant Intamin, rekening houdend met onze wensen en het uitdagende terrein", vertelt directrice Pia Adlivankin. "De attractie is robuust en sterk, maar voelt verrassend comfortabel aan."

Achtbaanfanaten
De directrice rekent op veel internationale aandacht. "We verwachten dankzij Taiga niet alleen veel Finse waaghalzen te verwelkomen, maar ook veel buitenlandse achtbaanfanaten die de coaster willen uitproberen", zegt ze.Meer Linnanmäki
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be