Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Linnanmäki

Heftige lanceerachtbaan geopend in Fins pretpark

18-06-2019, 18:23 uur | Reacties

Een pretpark in Finland heeft een sensationele nieuwe lanceerachtbaan geopend. Bezoekers van attractiepark Linnanmäki in de Finse hoofdstad Helsinki kunnen vanaf vandaag een ritje maken in de 52 meter hoge rollercoaster Taiga.

De 1104 meter lange baan telt twee lanceringen en vier inversies, met een topsnelheid van 106 kilometer per uur. Taiga is de naam van een mythische vogel die rond zou vliegen boven het park. Dat thema komt terug in de wachtrij van de attractie. Bovendien werd het voorste karretje van de twee treinen gedecoreerd als een vogel.

ZIE OOK: Sensationele achtbaan in Finland: twee lanceringen, vier inversies en 106 kilometer per uur

Taiga is in één klap de hoogste, snelste en langste achtbaan van Finland. "De baan werd speciaal voor ons ontworpen door de gerenommeerde fabrikant Intamin, rekening houdend met onze wensen en het uitdagende terrein", vertelt directrice Pia Adlivankin. "De attractie is robuust en sterk, maar voelt verrassend comfortabel aan."

Achtbaanfanaten
De directrice rekent op veel internationale aandacht. "We verwachten dankzij Taiga niet alleen veel Finse waaghalzen te verwelkomen, maar ook veel buitenlandse achtbaanfanaten die de coaster willen uitproberen", zegt ze.ZIE OOK: Pretpark sloopt zeventien jaar oude waterachtbaan

Reacties
Bijdrage