Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Bezoeker Dolfinarium voert actie: opblaasdolfijn in wc-pot

04-06-2019, 14.49 uur

Een bezoeker van het Dolfinarium in Harderwijk heeft een statement gemaakt op een merkwaardige plek. In een toiletpot in het dierenpark dook maandag een opblaasdolfijn op. Op de toiletdeur was een rijmpje opgehangen met kritiek op het Dolfinarium. Dat is te zien op foto's die een passant naar Looopings stuurde.

"24/7 in een bak dol zijn, lijkt ethisch gezien meer pijn dan fijn", luidt de boodschap. "18,50, is dat de prijs van een dag universeel plezier? Wel volgens het Dolfinarium, minder volgens stichting Wakker Dier."

Volgens een woordvoerder van het park gaat het waarschijnlijk om een individuele actie van een ontevreden gast. "We zijn er natuurlijk niet blij mee, maar we zien het niet als vandalisme. Er is niets moedwillig kapot gemaakt of beschadigd." De dolfijn en het gedichtje zijn inmiddels verwijderd.

Veehouderij
Wakker Dier heeft zelf in ieder geval niets met de actie te maken, vertelt een voorlichter van de dierenrechtenorganisatie aan Looopings. "Wij voeren geen acties op deze manier. En we richten ons meer op dieren in de veehouderij."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be