Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: nieuwe Walibi-achtbaan Untamed maakt eerste testrit

03-06-2019, 20.41 uur

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland heeft vanavond voor het eerst een testrit gemaakt. Na sluitingstijd ging er voor de allereerste keer een trein door de 1085 meter lange baan heen. Dat is te zien op videobeelden vanaf de bouwplaats. Over een maand vindt de opening plaats.

De bouw van Untamed begon afgelopen najaar. In een half jaar tijd werd de oude houten achtbaan Robin Hood getransformeerd tot een spectaculaire 36,5 meter hoge hybrid coaster met vijf inversies. Daarvoor schakelde Walibi het gespecialiseerde Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction in. Untamed haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur.

Wanneer de achtbaan voor het eerst getest zou worden, bleef geruime tijd een raadsel. Om pottenkijkers om de tuin te leiden, beweerde Walibi meermaals expliciet dat er vandaag geen testrit plaats zou vinden. Dat bleek achteraf een leugentje om bestwil. Men was bang voor de gevolgen wanneer de proefronde verkeerd zou aflopen.

Testpoppen
Uiteindelijk verliep de eerste testrit vlekkeloos. De trein was daarbij nog gevuld met testpoppen. Over een tijdje mogen er ook echte mensen plaatsnemen in de karretjes. De openingsceremonie staat gepland voor maandag 1 juli.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be