Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Holland

Video: nieuwe Walibi-achtbaan Untamed maakt eerste testrit

03-06-2019, 20:41 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland heeft vanavond voor het eerst een testrit gemaakt. Na sluitingstijd ging er voor de allereerste keer een trein door de 1085 meter lange baan heen. Dat is te zien op videobeelden vanaf de bouwplaats. Over een maand vindt de opening plaats.

De bouw van Untamed begon afgelopen najaar. In een half jaar tijd werd de oude houten achtbaan Robin Hood getransformeerd tot een spectaculaire 36,5 meter hoge hybrid coaster met vijf inversies. Daarvoor schakelde Walibi het gespecialiseerde Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction in. Untamed haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur.

ZIE OOK: Overzicht: dit zijn alle elementen in de nieuwe achtbaan van Walibi Holland

Wanneer de achtbaan voor het eerst getest zou worden, bleef geruime tijd een raadsel. Om pottenkijkers om de tuin te leiden, beweerde Walibi meermaals expliciet dat er vandaag geen testrit plaats zou vinden. Dat bleek achteraf een leugentje om bestwil. Men was bang voor de gevolgen wanneer de proefronde verkeerd zou aflopen.

Testpoppen
Uiteindelijk verliep de eerste testrit vlekkeloos. De trein was daarbij nog gevuld met testpoppen. Over een tijdje mogen er ook echte mensen plaatsnemen in de karretjes. De openingsceremonie staat gepland voor maandag 1 juli.

ZIE OOK: Feest in Walibi Holland: baan van Untamed is compleet

Reacties
Bijdrage