Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-schrijfster Martine Bijl (71) overleden

03-06-2019, 14.07 uurBeeld: Omroep Max

Martine Bijl, schrijfster van verschillende Efteling-sprookjesboeken, is op 71-jarige leeftijd overleden. Ze stierf enkele dagen geleden aan de complicaties van een hersenbloeding, die ze in 2015 kreeg. De schrijfster was een goede vriendin van de beroemde Efteling-tekenaar Anton Pieck.

Bijl, die ook actief was als zangeres, presentatrice en cabaretière, schreef de boeken Sprookjes van de Efteling (1974) en Anton Pieck en de Wonderbaarlijke Geschiedenis van de Efteling (1982). In 1980 verrichte ze samen met Pieck de officiële opening van het Kabouterdorp in het Sprookjesbos. Ook presenteerde ze een tekenwedstrijd in het sprookjespark.

"Martine Bijl was een geweldige vertelster van verhalen, met een levendige fantasie en een fantastisch taalgevoel", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. "Ze heeft het Efteling-verhaal voor vele Nederlanders en Vlamingen kleur gegeven. We zijn haar daarvoor enorm dankbaar."

Heel Holland Bakt
De voorlichtster wenst familie en nabestaanden veel sterkte. Bijl was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het tv-programma Heel Holland Bakt. Ook trad ze veelvuldig op in tv-reclames.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be