Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling waarschuwt voor jeuk en prikkende ogen door processierups

04-06-2019, 10.19 uurBeeld: @cindy_ve

Efteling-bezoekers kunnen last krijgen van huiduitslag, zwellingen, jeuk en prikkende ogen door de eikenprocessierups. Die is op dit moment actief op meerdere plekken in het attractiepark, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Heel vervelend uiteraard en daarom doen we er alles aan om de rupsennesten overal weg te halen", zegt ze.

De brandhaartjes die de rupsen loslaten, kunnen bij mensen een gevaar voor de gezondheid vormen. Daarvoor hoeven de rupsen niet aangeraakt te worden: de haartjes verspreiden zich met de wind. "De keerzijde van een mooi natuurpark met veel bomen en groen is natuurlijk dat wij deze ongenode gasten ook mogen ontvangen", aldus de voorlichtster.

Gespecialiseerde medewerkers zijn nu dagelijks bezig om zichtbare nesten en rupsen zo snel mogelijk te verwijderen. Daarvoor werd het Waalwijkse groenbedrijf Storix ingeschakeld. De nesten die zich hoger in de bomen bevinden, worden vóór openingstijd en na sluitingstijd weggehaald.

Komende dagen
Toch kan het gebeuren dat bezoekers last ondervinden van de dieren, vertelt de woordvoerster. "Helaas kunnen niet alle rupsen de komende dagen meteen verwijderd worden, maar we werken er hard aan."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be