Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling waarschuwt voor jeuk en prikkende ogen door processierups

04-06-2019, 10:19 uur | ReactiesFoto: @cindy_ve

Efteling-bezoekers kunnen last krijgen van huiduitslag, zwellingen, jeuk en prikkende ogen door de eikenprocessierups. Die is op dit moment actief op meerdere plekken in het attractiepark, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Heel vervelend uiteraard en daarom doen we er alles aan om de rupsennesten overal weg te halen", zegt ze.

De brandhaartjes die de rupsen loslaten, kunnen bij mensen een gevaar voor de gezondheid vormen. Daarvoor hoeven de rupsen niet aangeraakt te worden: de haartjes verspreiden zich met de wind. "De keerzijde van een mooi natuurpark met veel bomen en groen is natuurlijk dat wij deze ongenode gasten ook mogen ontvangen", aldus de voorlichtster.


ZIE OOK: Phantasialand sluit pad af vanwege bijen

Gespecialiseerde medewerkers zijn nu dagelijks bezig om zichtbare nesten en rupsen zo snel mogelijk te verwijderen. Daarvoor werd het Waalwijkse groenbedrijf Storix ingeschakeld. De nesten die zich hoger in de bomen bevinden, worden vóór openingstijd en na sluitingstijd weggehaald.

Komende dagen
Toch kan het gebeuren dat bezoekers last ondervinden van de dieren, vertelt de woordvoerster. "Helaas kunnen niet alle rupsen de komende dagen meteen verwijderd worden, maar we werken er hard aan."

ZIE OOK: Video: muizen in Efteling-restaurant

Reacties